Zeven jaar na release wordt Belgische dj plots gedraaid door Amerikaanse radiozenders

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Eeklose dj en producer Josh Lasden (Jochen Lasoen), muzikale duizendpoot Mátyás Blanckaert en Lasdens nicht Isolde Lasoen worden momenteel gedraaid op Amerikaanse radiozenders. En dat dankzij een nummer dat zeven jaar geleden bij ons verscheen. “Wie weet, kan ik zelf wel gaan draaien in de States.”

Stijn Van de Velde

Jochen Lasoen (42) is als zijn alter ego ‘Josh Lasden’ al jarenlang een vaste waarde in de wereld van de deejays en in het nachtleven. “Dit jaar vier ik mijn 25-jarig jubileum in de muziekwereld. Mijn absolute topjaren beleefde ik tussen 2006 en 2014. In die periode mocht ik me tot de beste dj's van het land rekenen en draaide ik ook veel in het buitenland. Sinds 2007 heb ik een eigen platenlabel: El Futuro Recordings. Daarmee probeer ik, de naam zegt het zelf al, muziek voor de toekomst te maken.”

‘Love at Breakfast’

Tijdloze muziek, met andere woorden. En blijkbaar slaagt Jochen daar behoorlijk goed in. Getuige daarvan het succes dat hij momenteel boekt in de Verenigde Staten. “Eind januari pikte RIFF Radio het nummer Love at Breakfast van me op”, doet Jochen het verhaal.

“Dat nummer maakte ik in 2012, maar was oorspronkelijk zonder zanglijn. Later heb ik er samen met Mátyás Blanckaert tekst op gezet. Dat gaf het liedje meer popallure. Toen we meer aandacht kregen, onder andere Studio Brussel en MNM namen het op in hun playlist, besloot ik een clip te maken. Onder andere toenmalig Miss België Justine De Jonckheere speelde er in mee. Het nummer ging een eigen leven leiden met het gekende resultaat.”

Andere muziekcultuur

Dat Jochen nu voet aan de grond krijgt in de Verenigde Staten is allesbehalve vanzelfsprekend. “Er heerst daar toch een andere muziekcultuur. Mensen luisteren er vooral naar RnB, hiphop en country. Elektronische muziek zoals ik die maak, is er minder gekend. Dat mijn muziek nu net daar wordt gedraaid op de radio, is een heel leuke vorm van erkenning.”

Vorige week kreeg Jochen nog meer goed nieuws. Ook een tweede nummer van Josh Lasden, U&I, werd gespeeld in de radioshow ‘Jazzmatazz’.

“Een begrip in de Verenigde Staten. Extra bijzonder was dat ook het nummer Aluminium Folie van mijn nicht Isolde Lasoen en haar band ‘Les Bens’ in dezelfde show werd gespeeld.”

“Momenteel onderhandelen we trouwens met de nationale radio KWSS. Wie weet kan ik ooit zelf gaan draaien in de Verenigde Staten”, besluit Jochen enthousiast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus