Direct naar artikelinhoud
Kim voetbalt zoals AI popliedjes schrijft en uitvoert
Spaan geeft punten

Kim voetbalt zoals AI popliedjes schrijft en uitvoert

Een 4 voor Thomas Tuchel

Na afloop van de wedstrijd tegen Madrid gaf Tuchel Kim de schuld van de nederlaag hoewel hij degene was die Kim had opgesteld. Kim is geen echte voetballer, hij is geschapen door AI. Kim voetbalt zoals AI popliedjes schrijft en uitvoert. Tegenover Tuchel stond Ancelotti, de coach die voor niemand bang is. Twitteraar Yordy Yamali postte dat Ancelotti soms tactische dingen doet om niet in slaap te vallen. Voor hem is het voetbal te makkelijk, zeker met Kroos in zijn team.

Ancelotti zette Camavinga op de bank, dus Kroos had een kwartier nodig om het middenveld te herstructureren. Kroos en Camavinga hadden tegen Manchester City twee keer geschitterd dus nu wilde Ancelotti weer eens iets anders proberen om wakker te blijven naast die idioot op de bank van Bayern. Tenslotte werd het 2-2 met als hoogtepunt de pass van Kroos op Vinicius.

Sportjournalist Henk Spaan recenseert voor Het Parool dagelijks spelers, coaches en andere personen in de sportwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl

Thomas Tuchel.Beeld Michaela STACHE/AFP

Luister onze Ajaxpodcast Branie

Video wordt geladen...