Direct naar artikelinhoud
Aldus

Bij Tiny Library huur je baby- en kinderspullen: ‘Het meeste gaat drie tot zes kindjes mee’

Julie Munneke-Tromp (36) was klaar met baby- en kinderspullen kopen. Ze wilde huren, maar dat kon nergens. Met het platform Tiny Library, dat een magazijn heeft in Weesp, bracht ze daar zelf verandering in.

Bij Tiny Library huur je baby- en kinderspullen: ‘Het meeste gaat drie tot zes kindjes mee’
Beeld Anne Cappendijk

Kinderwagens huren in plaats van kopen dus.

“Toen ik kinderen kreeg, dacht ik: wat gebruik je al die baby- en kinderspullen maar kort! En wat ga ik er straks mee doen? Ik wilde huren in plaats van kopen en daardoor een zorg minder hebben. Dat kon nergens. Toen ben ik zelf maar een platform begonnen, waar je alles wat je kids nodig hebben kunt huren.”

Geen luiers neem ik aan.

“Jawel, we hebben wasbare luiers die op 90 graden in de machine kunnen. Zo’n set (20 dagluiers, 10 nachtluiers, 4 luierbroekjes) is best een investering. Wij verhuren ze vanaf 34,50 euro per maand. De meeste dingen op onze website zijn ‘hardware’, dingen zoals kinderwagens en -stoelen. Kleren hebben we niet.”

Hmm. Babyspullen worden wel altijd vies.

“Klopt! Dus alles wordt bij ons gewassen, gestoomd, ontsmet en geschrobd. Een aluminium frame kun je goed afnemen en stof die gaat pillen, kun je makkelijk vervangen. De meeste spullen gaan drie tot zes kindjes mee.”

Wat is er eigenlijk tegen kopen en dan verkopen?

“Verkopen is een goede optie. Maar, dat kost je veel tijd en je weet van tevoren niet hoeveel je ervoor krijgt. Is het een verouderd product, dan krijg je er minder voor. Als je kijkt naar kinderwagens, zie je dat er meer aanbod is dan vraag. Dat maakt het verkopen niet makkelijker.”

Ik wil straks vijf kinderen. Dan kan ik beter kopen, toch?

“Goede vraag! Ik heb in zeven jaar vier kinderen gekregen. In die periode was er veel innovatie: wat ik bij de eerste nog top vond, vond ik bij nummer vier niet meer zo. De producten veranderen, net als je wensen. Qua kosten is het wel zinvol om te kopen.”