Koppel steelt geld van vriend die bijna stierf na verslikking

Een koppel uit Blankenberge heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een brutale diefstal. Door zich te verslikken op restaurant was een vriend in het ziekenhuis beland, waarna de beklaagden zijn rekeningen plunderden. Het openbaar ministerie vorderde bij verstek een jaar effectieve gevangenisstraf.

Op 17 februari ging Luc Debersaques met een bevriend koppel op restaurant in Blankenberge. Plots verslikte het slachtoffer zich in een stukje biefstuk, waardoor hij een hartstilstand kreeg. Dankzij de aanwezigheid van twee verpleegsters uit Lanaken werd onmiddellijk gestart met de reanimatie. Debersaques lag uiteindelijk twee weken aan een beademingstoestel.

Na het incident namen de vrienden van het slachtoffer zijn persoonlijke bezittingen mee naar huis. Joke C. (47) en Serge G. (43) maakten echter misbruik van de situatie. Ze reden naar de woning van het slachtoffer om er de pincodes van zijn bankkaarten te zoeken. “Met de kaarten haalden ze meermaals geld af en kochten ze onder andere kledij en parfum. Ze hebben zijn rekeningen geplunderd”, aldus meester Mieke Byttebier.

In totaal ging het om ruim 2.200 euro. De advocate van de burgerlijke partij merkte op dat de beklaagden ook alle gegevens op zijn gsm gewist hadden. De zestiger vroeg 500 euro morele schadevergoeding omdat hij op die manier de foto’s van zijn overleden vriendin was kwijtgeraakt.

De rechter doet uitspraak op 23 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen