Demonstranten hebben Roeterseilandcampus verlaten en lopen mars

Nieuws
De paar duizend betogers die donderdagavond demonstreerden op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben het terrein van de universiteit verlaten. Ze lopen in een mars door de stad. Waar ze naartoe lopen, is niet bekend.
anp
donderdag 9 mei 2024 om 20:50
Afbeelding
beeld anp

De pro-Palestijnse actiegroep Amsterdam Student Encampment riep eerder op tot een demonstratie tegen het ‘besluit van de universiteit om hun eigen studenten wreed te behandelen’. Er is veel politie aanwezig.

In Utrecht wordt donderdagavond door vele tientallen mensen gedemonstreerd. Actievoerders liepen een mars van het Janskerkhof naar het Domplein, waar een sit-in wordt gehouden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Herdenkingsdiensten voor Iraanse president Raisi op dinsdag

In Iran worden dinsdag herdenkingsdiensten gehouden voor president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, melden Iraanse nieuwsagentschappen. Zij kwamen om het leven door een helikoptercrash.

Afbeelding

Assange mag beroep aantekenen tegen uitlevering aan VS

WikiLeaks-oprichter Julian Assange mag beroep aantekenen tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten, oordeelt een rechtbank in Londen. Het beroep draait om de vraag of Amerikaanse rechtbanken zijn recht op vrije meningsuiting als Australische burger zullen beschermen.

Afbeelding

Tata akkoord met Britse netbeheerder over vergroenen staalproces

Tata Steel heeft een deal gesloten met de Britse stroomnetbeheerder National Grid voor het bouwen van nieuwe energie-infrastructuur. Die is nodig om de vestiging in Port Talbot in Wales te vergroenen.

Afbeelding

Israëlische ministers woedend over aanvraag arrestatiebevelen ICC

In Israël is woedend gereageerd op het nieuws dat de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) heeft gevraagd om arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant.

Afbeelding

Hamas hekelt aanvraag arrestatiebevel tegen kopstukken

Hamas hekelt de aanvraag van internationale arrestatiebevelen tegen drie van haar leiders door de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC). Dit 'stelt het slachtoffer gelijk aan de beul', aldus een topfunctionaris van de Palestijnse groepering.

Afbeelding

Poetin spreekt met interim-president Iran

De Russische president Vladimir Poetin heeft telefonisch gesproken met Mohammad Mokhber, de maandag aangetreden interim-president van Iran. Mokhber heeft de taken overgenomen van de overleden president Ebrahim Raisi.