Bloomberg: beurswaakhond onderzoekt uitingen Boeing over veiligheid

Nieuws
De Amerikaanse beurswaakhond SEC onderzoekt beweringen van Boeing over de veiligheid van zijn vliegtuigen na een incident met een vliegtuig van Alaska Airlines. De toezichthouder wil nagaan of de vliegtuigbouwer of bestuurders beleggers hebben misleid of niet, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. In januari verloor een Boeing 737 Max 9 van Alaska Airlines vlak na het opstijgen een deurpaneel.
anp
donderdag 9 mei 2024 om 22:23
Afbeelding
beeld anp

Dat de SEC onderzoek doet, betekent niet dat Boeing ook daadwerkelijk beschuldigd wordt van misleiding. De waakhond kijkt naar verklaringen van het concern vlak voor en na het ongeluk met het deurpaneel.

Dit ongeluk, waarbij geen gewonden vielen, is aanleiding geweest voor meerdere onderzoeken naar Boeing. Nadat onderzoekers hadden ontdekt dat het deurpaneel een aantal bouten miste, opende het Amerikaanse luchtvaartagentschap FAA een onderzoek naar de kwaliteitscontroles bij Boeing. Openbaar aanklagers in Seattle hebben ook documenten opgeëist van Boeing en toeleverancier Spirit Aerosystems, die de deurpanelen voor het toestel leverde.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Laadpalenmaker Alfen heeft tijdelijke financieel directeur gevonden

Alfen, producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet, heeft een tijdelijke financieel directeur gevonden. Onno Krap gaat vanaf dinsdag die functie op interim-basis vervullen bij het bedrijf dat dan op zoek gaat naar een vaste financieel directeur.

Afbeelding

VS veroordelen 'gelijkstellen' Israël en Hamas door ICC-aanklager

De Amerikaanse president Joe Biden heeft het verzoek van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om arrestatiebevelen uit te vaardigen tegen zowel leiders van Israël als Hamas veroordeeld. Biden noemde de beslissing van Karim Khan 'schandalig'.

Afbeelding

VN-baas condoleert Iran voor verlies president

VN-secretaris-generaal António Guterres heeft zijn condoleances overgebracht aan de familie van de overleden Iraanse president Ebrahim Raisi, de regering en de bevolking van Iran. Een woordvoerder zei dat het nieuws over zijn overlijden Guterres 'verdrietig' maakte.

Afbeelding

Motorrijder overleden door aanrijding met auto in Middelharnis

Een motorrijder is maandagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding met een auto in Middelharnis. Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur op de kruising van de Industrieweg en de Edison in de Zuid-Hollandse plaats.

Afbeelding

Besi koploper in AEX op kalme handelsdag, Ryanair lager

De Amsterdamse AEX-index is maandag na een kalme handelsdag in verband met Pinksteren met een kleine plus gesloten. Chiptoeleverancier Besi was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak. In Dublin kwam luchtvaartmaatschappij Ryanair met cijfers.

Afbeelding

VK: aanvraag voor arrestatiebevel Netanyahu 'helpt niet'

Het besluit van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om een arrestatiebevel aan te vragen voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu 'helpt niet', zei een woordvoerder van de Britse premier Rishi Sunak.