Netanyahu: protest rond songfestivaldeelname Israël antisemitisme

Nieuws
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemt de protesten tegen de Israëlische deelname aan het songfestival een ‘vreselijke golf van antisemitisme’. Hij zegt in een videoboodschap dat de Israëlische kandidaat Eden Golan ‘al heeft gewonnen’ doordat ze de protesten weerstaat.
anp
donderdag 9 mei 2024 om 21:36
Afbeelding
beeld anp

Netanyahu wenst Golan succes in de video. Hij zegt dat ze ‘trots en indrukwekkend’ Israël vertegenwoordigt.

In Malmö, de Zweedse stad waar het songfestival plaatsvindt, waren donderdag duizenden mensen aan het demonstreren tegen de Israëlische deelname. Ze vinden dat het land uitgesloten had moeten worden vanwege de oorlog in de Gazastrook. Ook in veel andere landen, waaronder Nederland, werden artiesten opgeroepen om het evenement te boycotten omdat Israël ook meedoet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Motorrijder overleden door aanrijding met auto in Middelharnis

Een motorrijder is maandagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding met een auto in Middelharnis. Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur op de kruising van de Industrieweg en de Edison in de Zuid-Hollandse plaats.

Afbeelding

Besi koploper in AEX op kalme handelsdag, Ryanair lager

De Amsterdamse AEX-index is maandag na een kalme handelsdag in verband met Pinksteren met een kleine plus gesloten. Chiptoeleverancier Besi was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak. In Dublin kwam luchtvaartmaatschappij Ryanair met cijfers.

Afbeelding

VK: aanvraag voor arrestatiebevel Netanyahu 'helpt niet'

Het besluit van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om een arrestatiebevel aan te vragen voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu 'helpt niet', zei een woordvoerder van de Britse premier Rishi Sunak.

Afbeelding

Opnieuw stopt hongerstaker in Maastricht, vier gaan door

Opnieuw is een van de oorspronkelijk zes hongerstakers in Maastricht met zijn actie gestopt. De hongerstakers lieten maandagnamiddag weten dat een van hen te ziek is om door te gaan met de actie.

Afbeelding

Rapport: bloedschandaal in VK met 3000 doden was te voorkomen

Een schandaal omtrent besmet bloed in de jaren zeventig en tachtig in het Verenigd Koninkrijk was de schuld van artsen en een reeks regeringen. Mede door hun fouten en nalatigheden liepen duizenden mensen hepatitis of HIV op, wat leidde tot zo'n 3000 doden.

Afbeelding

Iran gaat oorzaak dodelijke helikoptercrash Raisi onderzoeken

De Iraanse militaire stafchef Mohammed Bagheri heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak te onderzoeken van de helikoptercrash waarbij president Ebrahim Raisi omkwam. Een 'hooggeplaatste commissie' moet het onderzoek uitvoeren, schrijft persbureau ISNA.