Luister naar

ND-jong: Botst het leerlingvolgsysteem, zoals Magister, met de privacy van leerlingen?

Nieuws
-
vrijdag 23 februari 2018 om 03:00

Het antwoord van vwo 5-csg de Lage Waard in Papendrecht.

Sjoerd:

Mij maakt het niet zoveel uit wat mijn ouders wel en niet kunnen zien van me. Ze zien toch ook de cijfers op mijn rapport, het wordt toch wel bekend.

Maaike:

Ik ben het daar ook mee eens. Dat komt ook omdat mijn ouders niet heel prestatiegericht zijn. Ik vind de apps en pushmeldingen die onze ouders op hun telefoon krijgen overdreven. Dat hoeft niet van mij.

Jeroen:

Mijn ouders zijn wel prestatiegericht. Als ik een wat lager cijfer haal, dan moet ik dat thuis uit gaan leggen. Dat werkt demotiverend en kan ook druk geven. Ik ben het dus helemaal eens met het voorstel van D66 om niet alles aan ouders te laten zien.

Jesse:

Ik ben zelf redelijk open over mijn cijfers en functioneren op school. Ouders hoeven daarvoor niet op een app te kijken. Mijn ouders volgen mij ook niet via de magister app, de informatie komt van mijn kant.

Maarten:

Je staat tot je achttiende jaar onder toezicht van je ouders. Zij voeden je op en dragen verantwoordelijkheid. Zij mogen wat mij betreft dus gewoon alle schoolgegevens inzien zodat ze je eventueel kunnen bijsturen. Als je zelf alleen maar onvoldoendes haalt en eruit wordt gestuurd en je ouders weten dit niet, dan kan het verkeerd gaan.

Nienke:

Ik vind dat het uiteindelijk je eigen verantwoordelijk is dat je je best doet op school. Als je slechte cijfers haalt of te laat komt, dan heeft dat voor jezelf gevolgen. Dat je ouders het weten is prima, maar jij bent verantwoordelijk. Dat hoeft wat mij betreft niet pas bij het achttiende levensjaar te veranderen.

Renee:

Ik vind pusmeldingen veel te ver gaan. Het is prima wanneer ouders op eigen initiatief de informatie die ze nodig hebben opzoeken, maar het is niet nodig dat ze dit continu op hun telefoon ontvangen.

Emma:

Mijn ouders vragen wel altijd naar mijn cijfers, maar dan bepaal ik zelf wat ik zeg. Ze hebben wel de app van het leerlingvolgsysteem Magister op hun telefoon, maar ze weten niet goed hoe dat werkt. De informatie moet dus van mijn kant komen.

Matthias:

Ik gaf onlangs terloops aan dat ze zich nooit met school bemoeiden en nu hebben ze de app op hun telefoon gezet. Dat was dus een verkeerde opmerking. Maar mijn moeder weet niet echt hoe de app werkt. Ze veegt vaak dingen per ongeluk weg.

Moisa:

Mijn ouders hebben wel de Magister-app op hun telefoon en zien mijn cijfers. Als ik weleens een heel laag cijfer heb en ik fiets naar huis, dan weet ik dat ze er iets over zullen gaan zeggen en dat vind ik niet fijn. Dan moet ik me meteen verdedigen en kan ik me niet voorbereiden op het gesprek.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Een demonstrant houdt de wacht op een van de barricades bij het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam. Pro-Palestijnse betogers hebben de nacht van dinsdag op woensdag doorgebracht achter door hen opgeworpen barricades op het terrein.

Universiteit, wees terughoudend met je mening. Juist dát is goed voor de vrijheid van meningsuiting

Pas op met een 'officieel standpunt' van de universiteit over de Gaza-oorlog, waarschuwt Jan Bouwens nu demonstranten daar bij de leiding van de universiteiten om vragen.

Afbeelding

Het gaat bij de komende verkiezingen om Europa zonder of onder God? Dat is te simpel gezegd

Wie niet op een christelijke stemt bij de verkiezingen voor het Europees Parlement, kiest voor een Europa zonder God, lijkt René de Reuver te zeggen. Was het maar zo simpel, zegt Arie de Pater.

Net als in België en Denemarken kunnen we toewerken naar één centrale ingang voor overheidswebsites.

Als de overheid bij digitalisering de regie neemt, valt er veel vertrouwen terug te winnen

De overheid heeft een slechte reputatie als het gaat om digitalisering. Toch kan de juiste inzet van ICT het vertrouwen bij burgers en ondernemers (deels) herstellen.

Afbeelding

Wanneer krijg je eigenlijk een moreel kompas en weet je of je aan de goede kant van de streep staat?

Charlotte Goulmy was ongeveer zestien toen ze een column van Renate Rubinstein las over hoe moraal zich ontwikkelt. 'Haar woorden maakten grote indruk op me want ik was, ook toen al, bang om fout te zijn.'

Net als in België en Denemarken kunnen we toewerken naar één centrale ingang voor overheidswebsites.

Als de overheid bij digitalisering de regie neemt, valt er veel vertrouwen terug te winnen

De overheid heeft een slechte reputatie als het gaat om digitalisering. Toch kan de juiste inzet van ICT het vertrouwen bij burgers en ondernemers (deels) herstellen.

Zoals elk jaar, werd Bevrijdingsdag enthousiast gevierd. Maar is dat genoeg om onze geestelijke vrijheid te behouden?

Politieke vrijheid is iets om te koesteren, maar kan niet bestaan zonder geestelijke vrijheid

Vrijheid, democratie en burgerrechten zijn niet vanzelfsprekend. Daarom is het de hoogste tijd om aan de geestelijke staat van ons land te werken, zodat we ook een vrij land blijven, stelt Kathleen Ferrier.