Centrum Purmerend aangewezen als veiligheidsrisicogebied

Nieuws
Het centrum van Purmerend is tijdens koningsnacht aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hierdoor krijgt de politie extra bevoegdheden, zoals preventief fouilleren en het opleggen van gebiedsverboden.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 21:43
Afbeelding
beeld anp

De maatregel is genomen door burgemeester Ellen van Selm omdat er onder jongeren een ‘zorgelijk gerucht’ rondgaat op social media, aldus de gemeente. De politie roept op om te stoppen met het delen van het gerucht.

De regel geldt vanaf 26 april 18.00 uur tot 27 april 06.00 uur.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hamas meldt dood gijzelaar door Israëlische luchtaanval op Rafah

Hamas meldt dat een gijzelaar is omgekomen door een Israëlische luchtaanval op Rafah. Het zou gaan om een 70-jarige Israëlische vrouw.

Afbeelding

Prinses Amalia stopt per 2025 met terugstorten onkostenvergoeding

Prinses Amalia wil per 1 januari weer een onkostenvergoeding ontvangen. Vanwege 'voorzienbare kosten die samenhangen met een zelfstandige en onafhankelijke invulling van uw functie, waaronder een secretariaat en reserveringen voor een woon- en werkverblijf' heeft Amalia aangege..

Afbeelding

VN-topman wil dat Israël escalatie in Gazastrook stopt

De topman van de Verenigde Naties, António Guterres, wil dat Israël elke escalatie stopt. De oproep volgt op een Israëlische operatie met tanks bij de stad Rafah in de zuidelijke Gazastrook.

Afbeelding

Geen enkele Belgische partij brengt begroting op orde

Geen enkele Belgische politieke partij brengt het begrotingstekort en de staatsschuld in een volgende regeringstermijn terug binnen de Europese limieten.

Afbeelding

Tientallen docenten UvA demonstreren om studenten te steunen

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) demonstreren dinsdagmiddag bij de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder meer uit solidariteit met de pro-Palestijnse studenten die daar maandag een protestkamp opzetten en door de politie uiteindelijk w..

Afbeelding

VN-experts kritisch op terugdraaien veroordeling Weinstein

Experts van de Verenigde Naties hekelen dat een veroordeling van de voormalige filmproducent Harvey Weinstein is teruggedraaid. Het rechtelijke besluit gaat gepaard met een 'verontrustende boodschap' aan vrouwen die seksueel zijn misbruikt.