Kom niet meer naar de stad, het is te druk, zegt gemeente Utrecht

Nieuws
De gemeente Utrecht roept mensen op om niet meer naar de stad te komen. "Het is te druk op meerdere evenementen en routes in onze binnenstad. Toegang tot de pleinen is niet meer mogelijk. Kom daarom niet meer naar de stad!", zo staat in een oproep op sociale media.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 22:32
Afbeelding
beeld anp

In de stad was het al vroeg druk door de vrijmarkt die aan het begin van de avond startte. Daar is het rond 22.30 uur gezellig druk, maar niet te druk, ziet een ANP-verslaggever die ter plaatse is. De Neude was eerder vrijdagavond al vol. Op verschillende plekken in de stad zijn evenementen en optredens, die duren tot 01.00 uur.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Premier Modi stemt op derde dag van parlementsverkiezingen India

De Indiase premier Narendra Modi heeft zijn stem uitgebracht voor de parlementsverkiezingen in het land. Dinsdag is de derde van de in totaal zeven stemdagen van de grootste verkiezingen ter wereld.

Afbeelding

OPCW: gebruik chemische wapens door Rusland of Oekraïne onbewezen

Rusland en Oekraïne hebben elkaar beschuldigd van het gebruik van chemische wapens bij de oorlog in Oekraïne, maar hebben vooralsnog te weinig concreet bewijs aangeleverd om in te grijpen.

Afbeelding

Rechter kan niets met klachten over bezwaartermijn verkeersboetes

Het heeft geen zin om naar de rechter te stappen als het Openbaar Ministerie te lang op zich laat wachten om een bezwaar tegen een opgelegde verkeersboete te behandelen. Dat oordeelt de rechtbank in Utrecht in een uitspraak over 433 zaken.

Afbeelding

Eredoctoraat voor weerman Gerrit Hiemstra en WHO-baas Ghebreyesus

De Rijksuniversiteit Groningen reikt op vrijdag 24 mei een eredoctoraat uit aan onder anderen meteoroloog Gerrit Hiemstra, de voormalige weerman van het NOS Journaal.

Afbeelding

Hof verwijst conflict moeder Gamma en Karwei terug naar arbitrage

Intergamma, het concern achter bouwmarkten Gamma en Karwei, heeft een overwinning behaald in een conflict met zijn grootste franchisenemer BG Retail. Dit bedrijf kreeg eerder in arbitrageprocedures gelijk dat Intergamma bepaalde bonussen volledig moest doorbetalen.

Afbeelding

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande vacatures met 14 procent gedaald.