Van Aert krijgt er niet genoeg van en zet straffe cijfers van lange maar natte Ronde-verkenning op Strava

Het regende lichtjes in Oudenaarde maar dat deerde Wout van Aert niet op donderdag: de wereldkampioen veldrijden werkte de geplande parcoursverkenning af voor de Ronde van Vlaanderen. Wij zaten in zijn wiel en zagen hem een rustige verkenning afwerken, niet onlogisch tussen enkele zware koersen door en met een zware trainingsweek in de benen. Maar na de verkenning bleek Wout van Aert nog niet verzadigd: samen met Tim Merlier vertrok hij voor nóg een training van anderhalf uur.

Werner Bourlez en Peter Malaise

Wout van Aert bewees woensdag in Nokere Koerse dat hij nog steeds over de goede benen van de Strade Bianche beschikt. Zijn grote doelen komen er echter nog aan met de Ronde van Vlaanderen en (vooral) Parijs-Roubaix. Na de koers ging hij gisteren daarom nog zo’n 35 kilometer bij trainen en vandaag verkende hij met enkele ploegmaats de finale van de Ronde van Vlaanderen.

© Peter Malaise

Om 11u vertrokken de mannen Veranda’s Willems-Crelan aan de Donkvijver in Oudenaarde en vanaf Edelareberg kwamen ze op de laatste 120 kilometer van het parcours dat de renners op zondag 1 april voor de wielen krijgen geschoven.

Er werd in twee groepjes gereden: eerst de mannen die woensdag niet in Nokere Koerse in actie waren gekomen met onder meer Stijn Devolder, zo'n 500 meter daar achter volgde dan het groepje Van Aert

Terwijl het groepje-Devolder in blokjes stevig doortrainde, hield het groepje Van Aert het bij een gezapige verkenning. De wereldkampioen veldrijden nam wel de meeste kopbeurten op zich maar onderhield op hellingen als de Haaghoek en de Berendries gewoon het tempo. Ook op de Muur van Geraardsbergen hield hij zich gedeisd. Het was ploegmaat Zico Waeytens die overal als eerste boven kwam.

Bij aankomst in Oudenaarde bleek de dag voor Van Aert er nog niet op te zitten. Integendeel zelfs, want Tim Merlier, veldrijder en ploegmaat van Van Aert, stond hem in Oudenaarde op te wachten met de brommer… voor nóg een extra training van anderhalf uur langs de Schelde. Wout van Aert wil duidelijk niets aan het toeval overlaten richting de Ronde en natuurlijk Parijs-Roubaix. Uiteindelijk zat hij zo’n 6,5 uur op de fiets, goed voor 207 kilometer in totaal. Toen we hem vroegen of de regen geen spelbreker was, reageerde Van Aert doodleuk: “Tja, het stond op het mijn programma. Regen of niet, ik wilde mijn programma niet omsmijten.”

Straffe cijfers op Strava

Achteraf zette hij de cijfers van zijn trainingstochtje op Strava, de app waar je kunt zien welke routes je gefietst hebt en hoe snel je op bepaalde stukken bent.

Hij reed in totaal 207,15 kilometer, zat 6u05’45” op de fiets en hoewel hij zich duidelijk had ingehouden reed hij rond aan een gemiddelde van 34 km/u op een parcours met 1.901 hoogtemeters.

LEES OOK: Wout van Aert schuift onderuit in Nokere Koerse: “Heel domme valpartij”

© Peter Malaise

© Peter Malaise

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen