Direct naar artikelinhoud
Podcast Branie

Zijn Henderson en Berghuis het fundament van een nieuw Ajax?

Ajax rest in de laatste wedstrijden van het rampseizoen slechts de strijd om plaats vijf. Daarin bracht dit weekend wel goed nieuws: bij FC Volendam boekte de ploeg een van de eenvoudigste uitzeges van het seizoen (1-4). De Europa League is helder in zicht. De Ajaxpodcast Branie richt zich na maanden van chaos maar wat graag op dat positieve feitje, plus de vaststelling dat het warempel een week rustig is geweest binnen de club.

Video wordt geladen...

Presentator Menno Pot heeft aan de Branietafel gezelschap van Parooljournalist en Branieproducer Josien Wolthuizen, die met lede ogen toezag hoe Ajax FC Volendam het laatste duwtje gaf: de club degradeert. “Jammer, want FC Volendam is zo’n club waar veel Ajacieden een beetje van houden. Dat kan heel goed náást Ajax,” zegt Wolthuizen, die zelf voetbalde voor de amateurtak RKAV Volendam.

Wat Ajax betreft: het deed het elftal zichtbaar goed dat Jordan Henderson en Steven Berghuis terugkeerden op het middenveld. Pot, Wolthuizen en Ajax Showtimeredacteur Bademba Barrie buigen zich over de vraag of die routiniers ook het fundament van het Ajax van volgend seizoen moeten vormen. “Henderson coacht en brengt structuur aan, maar je zag in Volendam ook wat zijn toegevoegde waarde op voetballend gebied kan zijn,” zegt Barrie. “Hij gaf beslissende passes en is een van de weinige middenvelders van Ajax die een linie kan overslaan.”

Ajax’ kwetsbaarheid in de eerste helft. De ‘zware schoenen’ van de spelers. Het belang van de opgeleefde Kenneth Taylor. De titelkansen van Ajax O18 én (toch nog!) Ajax Vrouwen. De kracht van landskampioen en rivaal PSV. Ook nu nog valt er als Ajacied genoeg te bespreken. Branie blijft dat nog een paar maandagen doen.

Branie is een podcast van Het Parool, gepresenteerd door Menno Pot. Iedere maandag om 12.00 uur is er een nieuwe aflevering. Te beluisteren via iTunes, Spotify en alle bekende podcastkanalen.

Luister ook naar eerdere afleveringen van Branie

Video wordt geladen...

Luister ook naar eerdere afleveringen van Branie
Beeld Moker Ontwerp