NY Post: Man die zichzelf in brand stak in New York overleden

Nieuws
De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 07:02
Afbeelding
beeld anp

De politie bevestigde eerder dat het om Maxwell Azzarello gaat, geboren in 1987 en afkomstig uit Florida. Hij plaatste voor zijn daad een uitvoerige verklaring op internet. Op platform Substack sprak hij over een ‘extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking.’

Het ging om een complottheorie. ‘We zijn het slachtoffer van een totalitaire zwendel, en onze eigen regering (samen met veel van hun bondgenoten) staat op het punt ons te treffen met een apocalyptische fascistische wereldcoup.’

Hoewel hij zichzelf in brand stak bij de rechtbank waar het eerste strafproces tegen de Amerikaanse ex-president wordt gehouden, leek zijn actie niet specifiek gericht tegen Trump of de rechtszaak. Voor zijn daad gooide Azzarello pamfletten met zijn samenzweringstheorie in de lucht, aldus de autoriteiten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Advocaten in VS: Chinese TikTok beschermt beter tegen verslaving

Videoplatform TikTok doet in thuisland China veel meer om verslaving onder kinderen tegen te gaan. Dat zeggen Amerikaanse advocaten die honderden rechtszaken tegen moederbedrijf ByteDance voorbereiden.

Afbeelding

Bemanning van door Iran gekaapt schip vrijgelaten

Iran heeft de bemanning vrijgelaten van een containerschip dat vorige maand in beslag werd genomen. Het vaartuig met Israëlische banden blijft wel onder Iraanse controle. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amirabdollahian, bekendgemaakt.

Afbeelding

Ontslag dreigt voor 4 politiemensen Amsterdam om WhatsAppgroep

De politie Amsterdam heeft vier medewerkers strafontslag aangezegd omdat ze hebben deelgenomen aan een WhatsAppgroep waar grensoverschrijdende en discriminerende teksten werden gedeeld.

Afbeelding

Aandacht voor cijfers Apple en banenrapport VS op beurzen

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de resultaten van Apple. Het grote Amerikaanse techconcern zag de verkopen van de iPhone dalen, maar boekte desondanks meer winst dan verwacht.

Afbeelding

Microsoft grijpt in om weerbaarheid tegen hackers te vergroten

Microsoft voegt speciale beveiligingsexperts toe aan zijn teams voor producten om de weerbaarheid tegen hackers te vergroten. Recent kreeg het Amerikaanse techconcern nog veel kritiek omdat het verschillende ernstige cyberaanvallen niet had kunnen voorkomen.

Afbeelding

Duurdere opslagruimtes Shurgard in trek, meer op komst in Randstad

De vraag naar opslagruimtes buitenshuis van Shurgard blijft ook na nieuwe prijsverhogingen op peil. De in Luxemburg gevestigde marktleider ziet daardoor de mogelijkheid om de komende twee jaar uit te breiden, met een stijging van bijna 13 procent van de te verhuren vierkante me..