Europese Commissie gaat webwinkel Shein op namaak controleren

Nieuws
De modewebwinkel Shein moet van de Europese Commissie binnen vier maanden bewijzen tonen dat het geen illegale of nagemaakte waren verkoopt. Ook moet zijn website zo zijn ingericht dat minderjarigen die aankopen doen niet worden misleid. Dat heeft de Europese Commissie vrijdag bekendgemaakt.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 14:10
Afbeelding
beeld anp

Omdat Shein meer dan 45 miljoen maandelijkse gebruikers heeft in de Europese Unie moet het bedrijf automatisch en volledig voldoen aan alle voorwaarden die zijn gesteld in de nieuwe Europese Digitale Dienstenwet (DSA). Die wet werd op 17 februari in de hele Europese Unie van kracht. De wet verplicht elk megaplatform onder meer om gebruikers de mogelijkheid te bieden namaak te signaleren en een overzicht te bieden waar producten vandaan komen.

Maar ook het verleiden tot aankoop met op maat gesneden advertenties die refereren aan etniciteit of seksuele geaardheid zijn verboden. Helemaal als het om minderjarigen gaat. Voldoet Shein niet aan de Europese wetgeving, dan kunnen er hoge boetes volgen.

Gestolen

Het van oorsprong Chinese internetbedrijf Shein is een wereldspeler op de markt voor zeer goedkope kleding.

Maar niet alle ontwerpen lijken origineel. Een webwinkel voor duurzame kleding, Ethically Dressed, kwam met voorbeelden van kledingstukken waarvan Shein het ontwerp zou hebben gestolen van kleinere concurrenten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Israël voert zware bombardementen uit boven Rafah

Israël voert op maandagavond zware bombardementen uit boven Rafah, meldt een lokale journalist van AFP. Volgens de journalist vielen dertig minuten lang onafgebroken bommen op de stad in het zuiden van Gaza.

Afbeelding

Groep mannen deelt klappen uit aan betogers tentenprotest UvA

Rond de tien mannen hebben maandagavond de confrontatie gezocht met de demonstranten van het pro-Palestijnse protest bij de campus van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De mannen begonnen de demonstranten uit het niets te slaan en gooiden met vuurwerk en fakkels.

Afbeelding

Leger Israël over voorstel bestand: bekijken elke reactie serieus

Israël bekijkt elke reactie over het staakt-het-vuren serieus en onderzoekt elke mogelijkheid om de Israëlische gijzelaars thuis te krijgen. Dat zegt een woordvoerder van het Israëlische leger in een eerste reactie op het nieuws dat Hamas een voorstel voor een staakt-het-vuren..

Afbeelding

Duizenden supporters juichen PSV toe op Stadhuisplein

PSV is tijdens de huldiging op het bordes van het stadhuis in een inmiddels regenachtig Eindhoven door duizenden supporters toegejuicht. Zondag werd PSV voor de 25e keer landskampioen.

Afbeelding

Batterijproject Bill Gates vraagt faillissementsbescherming aan

Het Amerikaanse accubedrijf Ambri, waarin Microsoft-medeoprichter Bill Gates veel geld stak, heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Al veertien jaar probeert de onderneming een batterij op industriële schaal te bouwen, maar nu is het geld van de investeerders op, zo werd..

Afbeelding

Deal over bestand Gaza voorziet volledige terugtrekking Israël

Het door Hamas geaccepteerde voorstel voor een bestand in de Gazastrook voorziet een volledige terugtrekking van de Israëlische strijdkrachten in de tweede fase, meldt de Arabische nieuwszender Al Jazeera.