Familie Jackson naar rechter om misbruikdocu

Foto: ANP

De nabestaanden van Michael Jackson spannen een rechtszaak aan tegen de Amerikaanse zender HBO om uitzending van de documentaire Finding Neverland, waarin de King of Pop van seksueel misbruik wordt beschuldigd, te voorkomen. Dit meldt Variety. HBO wil de documentaire op 3 maart uitzenden.

De Jacksons klagen HBO aan wegens contractbreuk. Ze beroepen zich op een clausule in een contract uit het verleden waarin HBO beloofde Michael niet te zullen vernederen of te schande te maken. Dit contract is in 1992 opgesteld toen HBO de uitzendrechten bemachtigde van de concertregistratie Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour. Deze clausule zou nog steeds geldig zijn.

In de aanklacht wordt aangestuurd op een openbaar proces tegen HBO, waarin een dwangsom van 100 miljoen dollar of meer zal worden geëist. De nabestaanden van Michael Jackson beweren dat de documentaire Finding Neverland, is gebaseerd op valse beschuldigingen en dat Jacksons beschuldigers een financieel motief hebben om te liegen.

In de documentaire vertellen twee mannen afzonderlijk van elkaar hoe ze eind jaren tachtig, als 7- en 10-jarige jongens, bevriend raakten met Jackson en jarenlang misleid en misbruikt werden. De vier uur durende film is op 8 maart te zien op NPO 3.