Direct naar artikelinhoud
NieuwsCristiano Ronaldo

Ronaldo niet vervolgd voor verkrachting wegens gebrek aan bewijs

Cristiano Ronaldo wordt niet vervolgd voor een vermeende verkrachting in 2009. De Portugese topvoetballer werd ervan beschuldigd in Las Vegas een vrouw te hebben verkracht, maar de openbaar aanklager heeft besloten geen strafzaak te starten wegens gebrek aan bewijs. De vrouw meldde zich in augustus vorig jaar bij de politie in Las Vegas, met het verzoek om het onderzoek te heropenen.

Cristiano RonaldoBeeld AFP

Tien jaar geleden, op 13 juni 2009, belde ze de politie met de mededeling dat ze slachtoffer was geworden van een seksueel misdrijf. De Amerikaanse vrouw wilde toen niet zeggen waar het was gebeurd en wie de dader was. Het onderzoek werd daarom al snel gesloten. Vorig jaar trad de vrouw alsnog naar buiten met haar verhaal. Ze onthulde in het Duitse blad Der Spiegel dat Ronaldo haar een bedrag van 325.000 euro had betaald, met als doel om de 'verkrachting' stil te houden.

Ronaldo heeft de verkrachting altijd ontkend. Volgens de topschutter van Juventus vond de seks met wederzijdse toestemming plaats. ‘Het is allemaal onzin, ze wil gewoon mijn naam gebruiken om zo beroemd te worden’, verklaarde de 34-jarige aanvaller vorig jaar.

Mede vanwege alle perikelen sloeg de topvoetballer het afgelopen seizoen heel wat interlands van de nationale ploeg over.

Het Duitse weekblad Der Spiegel concludeerde onlangs op basis van ‘honderden documenten van verschillende bronnen’ dat Ronaldo in 2010 een schikking trof met Kathryn Mayorga. Hij zou haar in zijn hotelkamer hebben verkracht. Lees hier over het Spiegel-onderzoek en waarom de Amerikaanse justitie het onderzoek naar de zaak heropent.