Moskou dreigt met aanval op Britse doelen in Oekraïne en elders

Nieuws
Als Oekraïne Rusland raakt met Britse raketten, zal Moskou overwegen Britse militaire doelen in Oekraïne, maar ook elders te beschieten, heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen de Britse ambassadeur in Moskou.
anp
maandag 6 mei 2024 om 17:04
Afbeelding
beeld anp

Daarmee reageert het ministerie op de uitspraak van de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron eind vorige week. Die had toen gezegd dat Kyiv ‘absoluut het recht heeft om Russische doelen te raken met wapens die het kreeg van het Verenigd Koninkrijk’.

De Britse ambassadeur moest zich maandag melden bij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. ‘De ambassadeur werd aangespoord om na te denken over de onvermijdelijke catastrofale gevolgen van dergelijke vijandige stappen van Londen’, zei het ministerie na afloop van de bijeenkomst.

Moskou spoorde de ambassadeur ook aan ‘om onmiddellijk en op de krachtigste manier de oorlogszuchtige en provocerende uitspraken van Cameron te weerleggen’.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.