Kinderen mogen gratis naar stierengevechten in Sevilla: “Beste manier om kennis te maken met traditie”

© EPA-EFE

Het bedrijf dat de stierengevechten organiseert in de arena in Sevilla, heeft aangekondigd dat het gratis kaartjes gaat geven aan kinderen onder de acht jaar. “Het is de beste manier om kinderen kennis te laten maken met de traditie”, zo motiveert Pagés die beslissing.

wver
Bron: Telegraaf

Door de aankondiging van het bedrijf is de discussie over de stierengevechten in Spanje, waarbij de dieren meestal worden gedood door een zwaardsteek van een matador, weer opgelaaid. Critici beweren dat het zien lijden van dieren psychologische schade kan toebrengen bij jonge kinderen.

José Enrique Zaldívar, hoofd van een Spaanse dierenrechtenorganisatie, vindt het dan ook “verkeerd” dat jonge kinderen de shows mogen bijwonen. Volgens hem wil het bedrijf kinderen aantrekken in een poging om het dalende aantal toeschouwers tegen te gaan. Voorstanders van stierengevechten vinden dat de traditie behouden moet blijven.

Stierenvechtersprijs

Enkele dagen geleden maakte het Spaanse ministerie van cultuur nog bekend de nationale stierenvechtersprijs te zullen afschaffen uit bezorgdheid over het welzijn van de dieren. “Een meerderheid van de Spanjaarden maakt zich steeds meer zorgen over dierenwelzijn. Dit is niet meer van deze tijd”, verklaarde minister van Cultuur Ernest Urtasun daarover.

Ook die beslissing kon rekenen op kritiek van voorstanders en de conservatieve oppositie, die het stierenvechten zien als een kunstvorm en een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur en de nationale identiteit. Het ministerie van Cultuur heeft nog niet gereageerd op de nieuwe campagne van Pages.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen