Belgische ontwerpers op het Met Gala: van zwarte raven tot duizenden kristallen

© Getty Images via AFP

Op het prestigieuze Met Gala waren zowat alle bekende modehuizen vertegenwoordigd. En dus ook enkele Belgische ontwerpers. Een overzicht.

Lien Lammens

Kylie Minogue en Diesel

De Australische zangeres koos voor de gelegenheid voor een grijsblauwe jurk van Diesel en dus ook de Belgische ontwerper Glenn Martens. Een liefde die overigens wederzijds is. “Ze is een van mijn favoriete artiesten aller tijden”, zegt Martens in de dagen voorafgaand aan het gala aan Vogue. “De eerste keer dat ik naar een concert van Kylie Minogue ging kijken was begin de jaren 2000 in Antwerpen. Toen was ik nog student, maar het nummer ‘Slow’ is nog altijd een van mijn favoriete liedjes. Voor mij staat Minogue voor vreugde, gelijk en plezier, waarden die overeenkomen met Diesel en mezelf.”

Het is dan ook geen verrassing dat de twee samen verschenen op de rode loper van het Met Gala. Hij in een strak zwart pak met fijne das, zij in een trompe-l’oeilcreatie van hem, afgewerkt met duizenden kristallen in zijn typische jeans knit. Glamoureus en mysterieus tegelijk aldus de zangeres.

En goed voor Martens: ook Dove Cameron en Damiano David kozen voor Diesel.

© Evan Agostini/Invision/AP

Damson Idris en Prada

Een vaste waarde op zowat elke rode loper is Prada. Het Italiaanse modehuis, waar de Belg Raf Simons momenteel creatief directeur is, was ook op het Met Gala goed vertegenwoordigd en dan vooral onder de mannen. Zo koos onder meer acteur Damson Idris, vooral bekend van de misdaadserie Snowfall, voor een klassiek zwart pak.

Ook zijn collega’s Jeff Goldblum en Harris Dickinson hesen zich in een strak, zwart pak, net als fotograaf Tyler Mitchell. Al voegde die voor de gelegenheid een heel boeket toe aan zijn witte hemd.

Tyler Mitchell© Getty Images via AFP

Om er toch ook even een vrouw bij te halen: actrice Amanda Seyfried ging voor het Met Gala de koninklijke toer op met een opvallende kroon en bijpassende zilveren jurk van Prada. De bloemen op de jurk verwijzen dan weer naar het thema. Sarah Paulson koos dan weer voor poederroze in combinatie met zwart, een kleur die nochtans lang geweerd werd door organisatrice Anna Wintour. Ze vond het eerder iets voor begrafenissen.

Damson Idris© Evan Agostini/Invision/AP

Vittoria Ceretti en Alaïa

Topmodel Vittoria Ceretti koos misschien wel voor een van de meest hippe merken van het moment: Alaïa. Haar roomwitte jurk viel door zijn eenvoud en architecturale vorm op tussen de kleurrijke exemplaren. De torenhoge split zorgt niet alleen voor een vleugje sensualiteit zonder dat het té wordt, het geeft de jurk pit en elegantie.

Ook Vogue-redactrice Lisa Love koos voor het Alaïa van de Belgische ontwerper Pieter Mulier. Alleen was zij aan het andere uiteinde van het kleurenspectrum te vinden. Ze koos voor een onopvallende, zwarte jurk met een gesloten halslijn. En zoals het een redactrice van Vogue betaamt: ook zij droeg naar goede gewoonte een gitzwarte zonnebril.

Vittoria Ceretti© REUTERS

Rebecca Ferguson en Tom Eerebout

Hij is de persoonlijke stylist van Lady Gaga maar voor het Met Gala liet hij zijn ‘magie’ los op Rebecca Ferguson. De actrice, onder meer bekend van de films Dune en Mission Impossible, trok de aandacht naar zich toe in een aansluitende jurk van Thom Browne. De bijhorende cape was voorzien van een babyblauwe voering met zwarte raven. Een verwijzing naar The Raven, een gedicht van Edgar Allen Poe.

Een eigen kledinglijn heeft Eerebout (voorlopig) niet maar voor de fans is er wel een collectie zonnebrillen die hij uitbracht in samenwerking met Komono.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer