Studente zamelde 400.000 dollar in voor dakloze man, tot alle contact plots werd afgebroken

Een studente uit Washington D.C. zette een crowdfunding op poten om een dakloze te helpen. Maar net nu ze een mooi bedrag bijeen heeft verzameld, is het contact met de man verbroken.

SGG

Sanai Graden ontmoette de dakloze Alonzo Douglas Hebron in januari op straat in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.. Ze was aan het vloggen toen de man haar vroeg om een thee. Ze hielp de man uiteindelijk aan medicatie en betaalde ook voor een hotelkamer, waarna de video van hun ontmoeting viraal ging. (Lees verder onder de video)

Iedereen wou de studente helpen om voor de man te zorgen en dus werd er een GoFundMe-pagina opgezet. Nadat hun verhaal ook in de pers was verschenen, zamelde de vrouw meer dan 400.000 dollar (zo’n 370.000 euro) in voor Hebron. De vrouw wou de dakloze man graag helpen, zelfs nadat ze ontdekte dat hij een strafblad had omdat hij een dakloze vrouw had aangevallen.

Maar net nu de vrouw over genoeg middelen beschikt om de man te helpen, loopt het contact met hem erg moeilijk. Hebron zou haar ontwijken en is zijn gsm, die ze voor hem kocht, kwijtgespeeld. Ook zou hij geen identificatiedocumenten aangevraagd hebben, iets dat Graden aangemoedigd had. “De situatie ging snel van iets positief naar iets negatief.” Het contact tussen de twee werd uiteindelijk helemaal verbroken. “Ik wilde hem alleen maar onderdak en medische zorg geven”, zei ze. “Er is maar zoveel dat ik kan doen. Ik kan hem niet dwingen om bepaalde dingen te doen. Uiteindelijk is hij gegroeid. Ik heb echt geprobeerd om hem te helpen. Ik probeerde zijn hele leven te veranderen. Maar soms wil je iets voor iemand dat die voor zichzelf misschien niet wil.”

Graden heeft daarom beslist om het ingezamelde geld terug te geven. GoFundMe heeft ondertussen bevestigd dat de studente zo’n verzoek ingediend heeft. “Sinds de lancering van de inzamelingsactie is GoFundMe volledig toegewijd gebleven aan het helpen bezorgen van de ingezamelde fondsen aan de heer Hebron, precies zoals de donoren van plan waren”, aldus het bedrijf. “Echter, zonder de medewerking van de organisator of de begunstigde, is het niet mogelijk geweest om deze fondsen te leveren aan de heer Hebron.”

Er is echter nog een tweede GoFundMe-pagina verbonden aan het verhaal. Er werd ook 25.000 dollar ingezameld voor Graden zelf om haar te helpen bij het betalen van haar studiekosten. Wat daarmee zal gebeuren, is voorlopig niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen