© Shutterstock

Politie schiet 23-jarige kannibaal neer omdat hij niet wou stoppen met het opeten van onthoofde vrouw

Hij zat gebogen over het onthoofde lichaam van een jonge vrouw, toen de agenten arriveerden. Ook al riepen ze toe dat de 23-jarige Aphiwe Mapekula moest stoppen, hij weigerde en at rustig voort van haar lichaam. De politie schoot hem neer met een kogel in zijn nek, been en maag aan zijn huis in KwaBhaca, Zuid-Afrika. Dat schrijven verschillende lokale media.

mrra

Op de grond lag de 35-jarige Thembisa Masumpa, waarmee Mapekula eerder de avond een discussie had gehad. De situatie escaleerde en draaide uit in een gruwelijk tafereel. De twintiger zou een mes genomen hebben en haar te lijf zijn gegaan, terwijl zijn familie geschokt stond toe te kijken. De dader zijn moeder belde meteen de hulpdiensten. Het 35-jarige slachtoffer die regelmatig kwam tuinieren, maakte echter geen schijn van kans, terwijl de twintiger haar keel oversneed.

De woordvoerder van de lokale politie Edith Mjoko vertelt wat de agenten zagen toen ze arriveerden op het plaats delict. Een angstaanjagend zicht, want het hoofd van de vrouw was afgesneden. “De dader in kwestie was druk bezig met het opeten van zijn slachtoffer. Hij was niet van haar weg te krijgen. Maar toen de politie aan bleef dringen, sloegen zijn stoppen helemaal door en liep hij hen met een getrokken mes tegemoet. Uiteindelijk moesten de agenten schieten, uit gevaar voor eigen leven.”

De jongeman overleed dinsdag aan de gevolgen van zijn wonden in het ziekenhuis. Volgens burgemeester Bulelwa Mabengu zou de twintiger bij zijn buren bekend hebben gestaan als een introverte jongen, die uit de universiteit werd geschopt door overmatig drugsgebruik.

Kannibalisme in opmars

Het is niet de eerste keer dat kannibalisme Zuid-Afrika op stelten zet. Eind augustus werden er vijf mannen gearresteerd, nadat één van hen doodleuk een politiekantoor was binnengestapt met een mensenbeen en een mensenhand om te verklaren dat het eten van mensenvlees aan hem begon te vreten. Dat deden ze tijdens sessies van “traditionele genezers”. Het eten van mensenvlees is niet verboden in Zuid-Afrika, maar het bezit ervan is illegaal. Ook het ontheiligen of verminken van lijken is bij wet illegaal verklaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER