Luister naar

Intussen op de rode loper in Cannes

Nieuws
Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Redacteur en fotograaf Hans-Lukas Zuurman schrijft tweewekelijks wat een foto uit het nieuws bij hem oproept.
Hans-Lukas Zuurman Hans-Lukas Zuurman
maandag 27 mei 2019 om 03:00
Intussen op de rode loper in Cannes
Intussen op de rode loper in Cannes epa / Ian Langsdon

duizend woorden

Alsof het Canadese model Winnie Harlow zelf niet kan bedenken dat ze in haar rode jurk de al even rode trap op moet lopen. Zo kijkt ze dan ook naar de priemende vinger. Als ze een ander kleurig kledingstuk had aangetrokken, was ze misschien nog meer opgevallen. Rood is hier wel erg rood. En zo’n rode loper heb je dan ook in twee tinten, zo te zien. We zien ook witte vlekken om de mond van Harlow. En op haar been. Alsof er een ijsje op is uitgelopen, speciaal voor deze gelegenheid: het filmfestival in Cannes. Niets is wat het lijkt: het model heeft namelijk een pigmentaandoening en is daar vroeger om gepest. Met die wetenschap denk je: ‘Dan heeft ze die aandoening knap weten om te buigen naar deze modellencarrière.’ Het is haar unique selling point geworden. De fotografen checken hun beelden; het is hier net een lopende band. Op naar de volgende artiest. De heren – nauwelijks vrouwen, van wie er eentje verveeld kijkt – staan achter een koord in een vak, maar enkele hebben ontheffing gekregen, zoals de cameraman rechts. En wie is die man vóór hem, die zo ontspannen in beeld staat? <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
 Wat de Christelijke Gereformeerde Kerken de komende maanden doen, gaat alle kerkleden in Nederland en daarbuiten aan. Foto: synodevergadering september 2023.

Govert Buijs groeide op in de CGK. Zijn voorstel om een scheuring te voorkomen: een coöperatie van kerken

Govert Buijs doet een voorstel om de ruzie in de Christelijke Gereformeerde Kerken waardig te beslechten: richt een coöperatie van kerken op; dat voorkomt volledige scheuring.

Opmerkelijk was dat kardinaal Eijk zo vol vuur preekte dat mensen soms spontaan ‘amen’ riepen. Dat is iets dat wij niet gewend zijn.

Kardinaal Wim Eijk heeft gewoon gelijk als hij zich tegen de lhbt+-lobby keert

Kardinaal Wim Eijk kreeg in de media veel kritiek toen hij sprak over ‘een publieke opinie die vreemde ideeën opdringt’. Maar in de zaal waar hij sprak, hoorde Andre van Aarle mensen spontaan ‘amen’ roepen.

Een scheiding heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van een kind als het de helft van zijn bestaan moet ontkennen en bijvoorbeeld bij papa niet op een positieve manier over mama mag praten.

Kinderombudsman Margrite Kalverboer: 'Gescheiden ouders, dit kun je doen voor je kind'

Als je ouders gescheiden zijn, moet je bij je moeder ook positief kunnen zijn over je vader. En als je bij je vader bent geldt hetzelfde richting je moeder. Daar heb je als kind recht op, stelt de Kinderombudsman.

Afbeelding

Schrappen van eigen risico in de zorg is nog moeilijker dan een nexit of asielstop

Als de PVV nog iets wil overhouden van het programma waarmee populistische kiezers een rad voor ogen is gedraaid, zal het volgens Peter de Waard de afschaffing van het eigen risico in de ziektekostenverzekering zijn.

'Als ik op zondag naar de mis ga dan ben ik als 53-jarige haast de jongste bij ons in de kerk.'

Hoe houd je jongeren in de kerk? 'Ten diepste ligt het niet in onze handen'

Veel kerken hebben te maken met jongeren die afhaken. Hoe kunnen ze daar het beste mee omgaan? Acht lezers reageren. 'Kerkenraadsleden hebben zelf geen idee waarom hun kinderen of kleinkinderen niet meer komen.'

Mensen met een beperking moeten naar het zwembad gaan, zelf organiseren en betalen. De kloof met de gewone maatschappij wordt hierdoor groter, want veel mensen met een lichte verstandelijke beperking hebben weinig geld te besteden of hebben begeleiding nodig in het zwembad.

Betaal het zwembad voor mensen met een beperking. Dat heeft grote invloed en levert geld op

Zet geld dat is bedoeld voor gespecialiseerde behandeling ook in om mensen te laten meedoen in de maatschappij. Daar is het niet voor bedoeld, maar iedereen wordt er volgens Inger Hoek uiteindelijk beter van.