© Dirk Van de Velde

Politie arresteert jonge amokmakers in Duffelse stationsbuurt

De lokale politie Bodukap arresteerde dinsdag drie jongeren in de Duffelse stationsbuurt. Na het evenement Costa Duffla trokken ze naar het treinstation, waar een bewakingsagent zag hoe ze op en af een trein sprongen. Vervolgens gingen ze aan de haal met een fietswiel. Uit de verhoren kwam ook de identiteit van een vierde betrokkene naar voren.

Kristof Van Rompaey

De politie kreeg dinsdag omstreeks 00.45u een oproep van een bewakingsagent van het psychiatrisch ziekenhuis in Duffel. Die stelde vast hoe jongeren op en af een traag rijdende trein sprongen. “Even later melden omwonenden van het station dat enkele jongeren fietsen losrukken uit de fietsenstalling”, luidt het bij de politie. “Ze zouden de plaats per fiets verlaten hebben, waarbij één jongere een wiel onder de arm had.”

Twee politieploegen gingen ter plaatse. In de Spoorweglaan konden ze een van de verdachten onderscheppen. Langs de fiets-o-strade werden twee anderen staande gehouden. Ze werden allen gearresteerd en voor verhoor en verder onderzoek naar het commissariaat overgebracht. "Eén van de jongeren was op zoek naar onderdelen voor zijn fiets", luidt het bij de politie. "Uit een gestalde fiets werd een wiel verwijderd. Een paar andere fietsen geraakten licht beschadigd."

De acties van de jongeren werden door de bewakingscamera’s aan het station gefilmd. In de loop van de volgende ochtend werden ze in vrijheid gesteld en door hun ouders opgehaald. De lokale politie Bodukap zet het onderzoek voort.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER