Direct naar artikelinhoud

Ondanks cameratoezicht wederom explosie bij woning in Amsterdam-Oost

Bij een woning aan de Zeeburgerdijk in Amsterdam-Oost is maandagnacht een explosief afgegaan. Onlangs stelde burgemeester Femke Halsema bij de woning cameratoezicht in, omdat er eerder ook al explosies plaatsvonden.

Ondanks cameratoezicht wederom explosie bij woning in Amsterdam-Oost
Beeld Joris van Gennip

De explosie vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.45 uur. De explosievenexpert van de politie kwam na de ontploffing ter plaatse om onderzoek te doen, evenals Forensische Opsporing.

Bij de explosie vielen geen gewonden. De politie heeft de omgeving van de woning uitgekamd, maar heeft geen verdachten aan kunnen houden.

Vuurwerkbom

Op 17 februari en 17 maart waren er ook al explosies bij de woning. De eerste keer ging er een vuurwerkbom af bij de woning, de tweede keer een explosief. Destijds raakte er ook niemand gewond.

Enkele dagen na de tweede explosie besloot burgemeester Halsema cameratoezicht in te stellen rondom de woning. Dat was voor de periode van één maand, maar werd onlangs verlengd.

Over de auteur: Jesper Roele schrijft sinds 2019 voor Het Parool over alledaags nieuws uit Amsterdam, festivals, het nachtleven en de tech-sector. Tips kan je sturen naar j.roele@parool.nl.