© REUTERS

Drag queen vrijgesproken van vechtpartij in parenclub

De Hasseltse strafrechter heeft dinsdag een 36-jarige man uit Scherpenheuvel vrijgesproken van een vrouw (48) uit Haacht afgeranseld te hebben in parenclub Bornedries in Sint-Truiden.

GeHo

De vrouw zegt dat de verdachte, die bijklust als drag queen, haar probeerde te wurgen omdat zij niet wou ingaan op zijn avances. Ze diende daarop een klacht met burgerlijke partijstelling in voor de vermeende schermutseling op 8 februari 2015. De rechter oordeelde echter dat er onvoldoende bewijzen waren voor de man zijn schuld. Het ‘slachtoffer’ haar verklaringen bleken als los zand aan elkaar te hangen.

Zo sprak ze in een eerste verhoor van een wurgpoging door een man in een rok om zich later meer feiten te herinneren en de zaak nog een stuk straffer te maken doordat ze zou verdoofd zijn met Rohypnol. Dat er geen getuigen waren, deed haar verhaal evenmin deugd. Bovendien lag er geen bewijs voor dat de verdachte effectief in de club geweest was en wees ze eerst iemand met een gelijkaardige naam aan. “Het profiel dat ze schetst, is dat van een tang op een varken”, sprak de verdediging eerder. Vrijspraak is het gevolg. De gerechtskosten van 68 euro en de rechtsplegingsvergoeding voor de man, goed voor 780 euro, zijn voor de vrouw haar rekening.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer