© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wetenschapster maakt 225 kg spaghettisaus voor Kom Op Tegen Kanker

Jolien Blokken doctoreert aan de KU Leuven en is zo dagdagelijks bezig met kankeronderzoek. Maar ook na haar gewone werkuren is ze ook nog actief voor Kom op Tegen Kanker. Zo organiseerde ze samen met enkele collega’s een spaghettidag. Maar er volgen nog activiteiten, want deze dames willen graag 10.000 euro inzamelen.

Luc Engelbos

In mei 2018 staat de 1.000 km van Kom Op Tegen Kanker weer op het programma. Dit fietsevenement is bedoeld om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. “Met vier collega’s nemen we deel als de ‘Wetentrapsters’, en ieder van ons gaat 500 km fietsen”, zo vertelt Jolien (tweede van links op de foto), afkomstig van Terkoest. “Maar we moeten niet alleen trappen, ook geld inzamelen. Want hebben ons met 2 teams ingeschreven, en ieder team moet 5.000 euro inzamelen om te mogen starten. Onze spaghettidag helpt ons al een eind op weg.” In totaal maakten Jolien, haar collega’s en hun familieleden 225 kg spaghettisaus. Zo’n 150 mensen kwamen spaghetti eten. De overige 140 kilo werd afgehaald.

De komende maanden organiseren de dames nog meer activiteiten - momenteel verkopen ze bijvoorbeeld kerstkaartjes - en ze zoeken nog sponsors. Wie op Facebook naar de pagina Wetentrapsters zoekt, komt daarover meer te weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer