Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

Nieuws
Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 14:58
Afbeelding
beeld anp

P&G meldde de afgelopen kwartalen nog telkens dat de verkopen terugliepen. De fabrikant had er last van dat consumenten door de oplopende inflatie op zoek gingen naar alternatieven voor de relatief dure A-merken. In de eerste maanden van dit jaar verhoogde P&G de prijzen met 3 procent op jaarbasis, zonder dat dit ten koste ging van de verkopen.

Daardoor verwacht het bedrijf dit boekjaar, dat loopt tot en met juni, 900 miljoen dollar winst te maken. Eerder werd gerekend op 800 miljoen dollar. P&G profiteert ook van goedkopere grondstoffen vergeleken met de piek als gevolg van de coronacrisis.

Scheerproducten

Het aantal verkochte scheerproducten, waar ook scheerapparaten van Braun toe behoren, steeg met 2 procent. Deze producten kenden met 10 procent de grootste prijsverhogingen. De wasmiddelentak deed het ook beter dan het voorgaande kwartaal. De tak met babyverzorgingsproducten moest 3 procent inleveren. De totale kwartaalomzet steeg iets tot ruim 20 miljard dollar.

Financieel directeur Andre Schulten noemde het consumentengedrag "erg stabiel" in een interview met persbureau Bloomberg. "En het inkopen van grondstoffen is makkelijker geworden na de coronacrisis", verklaarde de Duitser de betere resultaten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

Afbeelding

Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman.

Afbeelding

Advocaat doet aangifte tegen Plasterk om valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC.

Afbeelding

7 gewonden na val uit open bus in Drentse Borger

Zeven personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze uit een open bus vielen in het Drentse Borger. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub die een kampioenschap vierden met een rondrit.

Afbeelding

Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

Afbeelding

Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw.