Het blitzbezoek van de Italiaanse voetbalsupporters aan Brugge verliep zonder grote problemen.© cca

Italiaanse voetbalsupporters houden het rustig in Brugse binnenstad: “Geen sprake van incidenten”

Brugge -

Van Italiaanse furie was er woensdagmiddag geen sprake in de Brugse binnenstad. Zo’n 1.100-tal Italiaanse voetbalsupporters verzamelden enkele uren voor de start van de langverwachte wedstrijd tussen Club Brugge tegen Fiorentina. De politie stond met man en macht paraat, maar de middag verliep zonder incidenten.

Celina Cazzetta

De Brugse politie nam woensdag het zekere voor het onzekere nadat enkele weken geleden de Griekse PAOK-fans het bont maakten in en rond het Jan Breydelstadion. Heel wat agenten verzamelden daarom al sinds de middag in de binnenstad om een oogje in het zeil te houden. De Italianen zakten met 1.100 voetbalfans af, maar dat zorgde voor geen problemen. “De middag verliep rustig”, zegt perswoordvoerster Lien Depoorter. “Van incidenten was er dan ook geen sprake.”

Weinig afval

Rond 17 uur verzamelden de Fiorentina fans aan het Belfort om richting ’t Zand te trekken. Daar vertrokken vier bussen naar het voetbalstadion. Ook de optocht verliep gemoedelijk. De Brugse stadsdiensten stonden paraat om meteen na het vertrek van de Italianen de binnenstad proper te maken voor de Heilig Bloedprocessie, maar veel afval was er niet te bespeuren.

© cca

© cca

© cca

© cca

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer