Hier en daar schade door zware regen en wind

Nieuws
De zware onweersbuien en windstoten die sinds het eind van de middag over ons land trekken, hebben plaatselijk schade veroorzaakt. Dat meldt Weeronline. Onder meer uit Utrecht en Amsterdam kwamen meldingen van weggewaaide dakpannen, omgewaaide bomen en afgebroken takken.
anp
dinsdag 21 mei 2024 om 22:22
Afbeelding
beeld anp

De meeste buien trokken tot nu toe over een brede strook van Limburg en de Achterhoek naar het noorden van Zuid-Holland en naar Noord-Holland. Op grote schaal viel al 10 tot 40 millimeter regen, wat later in de avond waarschijnlijk nog oploopt tot 20 tot 50 millimeter. Lokaal kan er 60 millimeter vallen. Dat is volgens Weeronline ongeveer evenveel regen als normaal gesproken in de hele maand mei valt.

Vanuit Duitsland komen er nog meer flinke buien aan, maar de kans op onweer, hagel en windstoten neemt af. In Groningen, Drenthe en Friesland is het nog grotendeels droog, maar daar begint het rond middernacht ook hard te regenen. In de noordelijke provincies viel er maandagmiddag ook al veel neerslag, met ontruimingen en veel schade tot gevolg.

Woensdag wordt het op steeds meer plaatsen droog, met in het noorden en noordwesten in de ochtend nog wat kleine buien. In de middag breekt de zon nu en dan door. De rest van de week blijft het volgens Weeronline wisselvallig, met vooral vrijdag mogelijk vanuit het oosten weer stevige onweersbuien.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Polen investeert miljarden in digitale veiligheid na cyberaanval

Polen gaat 3 miljard zlotys (700 miljoen euro) investeren in het verbeteren van de digitale veiligheid. Dat maakte minister Krzysztof Gawkowski bekend na een cyberaanval op staatspersbureau PAP.

Afbeelding

VK wil op 23 juli beginnen met uitzettingen naar Rwanda

De Britse regering wil op 23 juli beginnen met de gedwongen uitzetting van asielzoekers naar Rwanda. Het wordt de tweede poging van Londen om dit plan uit te voeren, maar het is nog altijd niet zeker of deze poging zal slagen.

Afbeelding

Duitse FTI, derde touroperator van Europa, dreigt om te vallen

Het op twee na grootste reisconcern van Europa, het Duitse FTI, dreigt om te vallen. Moederbedrijf FTI Touristik is maandag bij de rechtbank in München een faillissementsprocedure gestart.

Afbeelding

Ruiten woning voor mishandeling opgepakte pleegouders vernield

Meerdere ruiten van de woning van de van mishandeling verdachte pleegouders uit Vlaardingen zijn afgelopen weekend vernield. De politie meldt maandag te onderzoeken wat er is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk is, onder meer op basis van beelden van een mobiele camera die..

Afbeelding

Microsoft wil miljarden steken in AI en clouddiensten in Zweden

Microsoft wil miljarden investeren in het uitbreiden van zijn clouddiensten en kunstmatige intelligentie (AI) in Zweden, meldt het techbedrijf. Het bedrijf wil hierin in twee jaar tijd 33,7 miljard Zweedse kronen steken, zo'n 3 miljard euro.

Afbeelding

Kiezers kunnen op meer stations stemmen voor Europa

Op meer stations kunnen mensen donderdag hun stem uitbrengen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. De stations van Gorinchem, Winterswijk en Aalten zijn maandag toegevoegd aan de lijst die de NS eerder al had opgesteld en vrijgegeven.