Trek-Segafredo en Jasper Stuyven laten hun goed hart zien

Trek-Segafredo deelde voor de verkenning lichtjes en helmen uit aan de bewoners van het DVC Heilig Hart in Deinze. “Onze service-course is hier 500 meter vandaan. We zien die mensen vaak fietsen en soms ook ’s avonds fietsen op de boerderij zonder lichten op de fiets. Daarom besloten we helmen en fietslichten uit de delen”, zegt ploegleider Dirk Demol.

bvc

Daarna reed Jasper Stuyven achter de brommer naar het hotel in Brugge. Zijn zes ploegmaats verkennen vandaag de laatste 100 kilometer van de Omloop Het Nieuwsblad. Stuyven deed dat woensdag al in zijn eentje.

Stuyven is "absolute kopman"

Dirk Demol: "Jasper is dit weekend twee dagen onze absolute kopman. Felline krijgt een vrije rol en ook van Nizzolo en Pedersen verwacht ik dat ze finale rijden. Jasper verdient het kopmanschap. Ik heb er vertrouwen in dat hij nog een stap voorwaarts kan zetten. In Algarve draaide hij goed maar cijferde hij zich vooral weg voor Degenkolb en Guereiro."Volgens Demol is Van Avermaet topfavoriet. "Ik ken het parcours in Oman zeer goed en wat hij daar deed, was impressionant. Ook Gilbert is heel goed. Ik zag hem in Algarve vaak bijtrainen. En zijn ploeg is fenomenaal sterk. Vijf van hun zeven renners zouden in elke andere ploeg onbetwiste kopman zijn. Ik heb ook gezien dat Vanmarcke zeer sterk rijdt. Hij zou in de omloop wel eens heel raar uit de hoek kunnen komen."Stuyven: "Het was leuk om die mensen van Heilig Hart Deinze een hart onder de riem te steken. Bij mij thuis in het Leuvense is er met de school Woudlucht een gelijkaardig project, waar ik peter van ben.""Ik voel mij klaar voor de Omloop en Kuurne. Met Kuurne heb ik een speciale band. Ik won er in 2016 en werd vorig jaar tweede. Ik heb er ook familie wonen. Maar toch denk ik dat ik dit meer kans maak in de Omloop dan in Kuurne. De wind speelt zondag in het nadeel van de aanvallers. Ik ben geen topfavoriet, maar hoor bij de grote groep kanshebbers onder de drie superfavorieten zoals Van Avermaet", zegt Stuyven die met Stefan Kung nog een verrassende naam naar voor schuift van de mogelijke kandidaten.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen