Treinen tussen Haarlem en Voorhout rijden weer

Nieuws
anp
woensdag 1 mei 2024 om 20:34 aangepast 22:05
Afbeelding
beeld anp

Tussen Haarlem en Voorhout rijden weer treinen, nadat het treinverkeer door een beschadigde spoorbrug ruim anderhalf uur had stilgelegen. Ook tussen Leiden en Den Haag, die in het verlengde liggen van dat traject, reden daardoor minder intercity's, meldt de NS.

Volgens het Leidsch Dagblad reed een te hoog voertuig op de N208 onder het spoor door en beschadigde daarbij de brug. De bestuurder zou zijn doorgereden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Leger ingezet bij rellen in Nieuw-Caledonië en TikTok verboden

Frankrijk heeft in Nieuw-Caledonië het leger ingezet om havens en de luchthaven te beveiligen. Dat heeft premier Gabriel Attal woensdag meegedeeld. Ook is in het Franse overzeese gebied een avondklok ingesteld en is TikTok verbannen.

Afbeelding

UU-betogers worden gevorderd te gaan, gesprekken leveren niks op

De onderhandelingen tussen de politie en pro-Palestijnse demonstranten die op het Janskerkhof in Utrecht een universiteitsgebouw bezetten, hebben er niet toe geleid dat de actievoerders het pand verlaten.

Afbeelding

NSC-fractie zegt unaniem ja tegen kabinet met PVV, VVD en BBB

De Tweede Kamerfractie van NSC stemt unaniem in met het akkoord op hoofdlijnen dat partijleider Pieter Omtzigt heeft gesloten met PVV, VVD en BBB over een nieuw kabinet. Dat meldt Omtzigt na afloop van een fractievergadering waarin hij de plannen heeft toegelicht.

Afbeelding

BBB-fractie stemt in met akkoord over kabinet met PVV, VVD en NSC

De fractie van BBB in de Tweede Kamer heeft ingestemd met het akkoord dat partijleider Caroline van der Plas en haar medeonderhandelaars hebben gesloten met PVV, VVD en NSC over de vorming van een rechts kabinet. Dat meldde Van der Plas na afloop van een urenlang fractieberaad.

Afbeelding

Hezbollah claimt succesvolle droneaanval 'ver' in Israël

De Libanese militante groepering Hezbollah zegt met meerdere drones een aanval te hebben uitgevoerd op een Israëlische basis in de buurt van Tiberias. Niet eerder heeft Hezbollah zo ver in Israël toegeslagen sinds de hernieuwde beschietingen tussen beide door de oorlog in Gaza.

Afbeelding

Rechtszaak om misleiding rond rijhulp Tesla in VS mag doorgaan

De problemen rond zelfsturende functies in auto's van Tesla stapelen zich op. Een groep boze klanten wil het bedrijf aanklagen omdat topman Elon Musk hen zou hebben misleid over de mogelijkheden om de elektrische auto's van het merk geautomatiseerd te laten rijden.