VS kondigen onderdeel nieuw militair hulppakket Oekraïne aan

Nieuws
De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag 6 miljard dollar aan nieuwe militaire hulp voor Oekraïne aangekondigd. Het gaat onder meer om munitie, antidronesystemen en ondersteuning voor onderhoud van militair materieel.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 20:05
Afbeelding
beeld anp

De levering is onderdeel van een groter hulppakket voor Oekraïne ter waarde van 61 miljard dollar, dat eerder deze week door het Amerikaanse parlement werd goedgekeurd. Woensdag kondigden de Amerikanen al de levering van een pakket ter waarde van 1 miljard dollar aan.

In tegenstelling tot het woensdag aangekondigd pakket, dat wapens bevatte die uit Amerikaanse voorraden worden gehaald, zal de jongste hulp worden verkregen van de defensie-industrie. Dat betekent dat het langer zal duren voordat het materieel op het slagveld arriveert.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

TikTok klaagt overheid VS aan om dreigende ban of verkoop

De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance hebben dinsdag een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse overheid.

Afbeelding

Politie beëindigt pro-Palestijnse betoging universiteit Berlijn

De politie heeft een einde gemaakt aan een pro-Palestijns studentenprotest bij de Vrije Universiteit van Berlijn. Ongeveer 150 activisten hadden dinsdagochtend met tenten de binnenplaats van de universiteit bezet uit solidariteit met de Palestijnen in de Gazastrook.

Afbeelding

Netanyahu zegt dat voorstel bestand niet aan eisen Israël voldoet

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat het laatste voorstel voor een bestand in de Gazastrook niet voldoet aan de eisen van Israël. Hamas liet maandag weten akkoord te zijn met de voorwaarden voor een staakt-het-vuren, maar Israël is nog niet zover.

Afbeelding

Rutte ziet nog geen groot grondoffensief in Rafah, is wel bezorgd

De militaire operatie van Israël in Rafah in het zuiden van de Gazastrook is volgens demissionair premier Mark Rutte nog niet het grote grondoffensief dat al langer wordt aangekondigd. Wel heeft hij "hele grote zorgen" over de militaire operatie.

Afbeelding

Tientallen demonstranten bij universiteitsbieb in centrum Utrecht

Ruim vijftig mensen demonstreren bij de Universiteitsbibliotheek in Utrecht tegen de situatie in de Palestijnse gebieden. Na een bericht van de regionale zender RTV Utrecht zegt de Universiteit Utrecht met de demonstranten te willen praten.

Afbeelding

Rutte: nu Amalia zichtbaarder wordt, gaat ze meer kosten maken

Premier Mark Rutte begrijpt dat prinses Amalia vanaf 1 januari haar onkostenvergoeding van 1,5 miljoen per jaar niet meer gaat terugstorten. Ze wil het geld gebruiken voor het opbouwen van een secretariaat en reserveringen voor woon- en werkverblijf.