Stadscentra stromen langzaam vol voor koningsnachtfeesten

Nieuws
In een aantal grote steden stromen de straten en pleinen langzaam vol voor de vieringen in aanloop naar Koningsdag. In Utrecht was het al vroeg druk door de vrijmarkt die aan het begin van vrijdagavond startte.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 22:25
Afbeelding
beeld anp

‘Het is te druk op meerdere evenementenpleinen in de stad’, meldt de gemeente rond 21.30 uur. De Neude is halverwege vrijdagavond vol. ‘Voorkom dat je voor een afgesloten plein staat en ga bijvoorbeeld naar het Domplein’, zo luidt het advies.

Ook de grote Markt in Den Haag, waar het muziekfeest The Life I Live is, loopt langzaam vol. Tassen van bezoekers worden uit voorzorg gecontroleerd bij de ingangen van het terrein, ziet een ANP-verslaggever.

Amsterdam

De Haagse burgemeester Jan van Zanen was al vroeg in de avond aanwezig op feest. Hij wilde niet zeggen of er verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn. ‘Ik ga daar niks over zeggen. We zijn voorbereid op alle scenario’s en reken maar dat politie, boa’s en de gemeente voorbereid zijn.’

In de cafés in de Amsterdamse Jordaan is het vrijdagavond gezellig druk, maar nog niet vol, zegt een ANP-verslaggever die ter plaatse is. Het drukst was het bij de bekende plekken als café Nol en Blaffende Vis, daar kwam het publiek rond 20.00 uur al moeilijk door de menigte heen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Eerste gearresteerden van protestkamp UvA vrijgelaten

De eerste mensen die in de nacht van maandag op dinsdag werden gearresteerd in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie dinsdagochtend.

Afbeelding

Lagere prijs verblijf bungalowpark drukte op inflatie in april

De inflatie in Nederland is in april uitgekomen op 2,7 procent, tegen 3,1 procent in maart. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een definitief cijfer dat overeenkomt met een snelle raming.

Afbeelding

Circa 125 demonstranten tentenkamp UvA nog vast

De ongeveer 125 demonstranten die in de nacht van maandag op dinsdag zijn opgepakt in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat laat de politie dinsdagochtend weten.

Afbeelding

Jonge miljonairs minder rijk, weer weinig vrouwen in Quote-lijst

Het totale vermogen van 's lands rijkste 'selfmade' ondernemers jonger dan veertig jaar is met ruim 3 miljard euro gedaald en komt dit jaar uit op 5,4 miljard euro. Dat maakt zakenblad Quote bekend in de negentiende editie van de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs.

Afbeelding

Premier Curaçao en ondernemer overleggen over schade in natuurpark

De Curaçaose minister-president Gilmar 'Pik' Pisas heeft maandagmiddag (lokale tijd) met comedian en ondernemer Jandino Asporaat overlegd over de zware schade die het Hòfi Mango-park heeft geleden door de overmatige regenval van afgelopen zaterdag.

Afbeelding

UvA geeft openheid over banden met Israëlische instellingen

De Universiteit van Amsterdam heeft bekendgemaakt welke samenwerkingen ze heeft met Israëlische instituten. Dat was een van de eisen van de demonstranten die de Roeterseilandcampus bezetten, tot de politie het protestkamp dinsdagochtend ontruimde.