Klaver kreeg onlinebedreigingen na bedreiging door Baudet

Foto: ANP

GroenLinks-PvdA-Kamerlid Jesse Klaver heeft onlinebedreigingen binnengekregen nadat hij woensdagmiddag door FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet was bedreigd in de Tweede Kamer. Klaver zei donderdag dat hij excuses van Baudet op prijs zou stellen en dat Baudet aan zijn achterban duidelijk moet maken dat “meningsverschillen oplossen met geweld nooit een oplossing is”.

Baudet bedreigde Klaver nadat hij had gevraagd om de jaarverslagen van de Stichting Forum voor Democratie op te sturen. Baudet zei dat hij dat niet ging doen “en als je het nog een keer vraagt, sla ik je op je bek”. Kamervoorzitter Martin Bosma zei donderdag dat Baudet berouw heeft getoond. Hij heeft zich nog niet verontschuldigd bij Klaver.

Het zou voor Klaver vooral belangrijk zijn dat Baudet alsnog antwoord geeft op zijn vraag en de jaarverslagen opstuurt. Volgens Klaver is dat belangrijk, om uit te sluiten dat er Russische geldstromen bij die organisatie waren, iets waar de oud-penningmeester volgens Klaver op heeft gewezen.

Op de vraag of Klaver aangifte wil doen, wilde hij nog geen antwoord geven. Hij wil eerst de reactie van Baudet afwachten.