Iedereen kent basketballegende én woelwater Dennis Rodman, maar kent u ook zijn supergetalenteerde zoon?

© BELGAIMAGE

‘Dennis the Menace’ was zijn bijnaam en die had Dennis Rodman in zijn tijd als NBA-speler niet gestolen. De excentrieke Amerikaan (en fervente steunpilaar van het Noord-Koreaanse regime) maakte naam en faam als verdediger en rebounder, en die talenten heeft hij duidelijk doorgegeven aan zijn zoon.

vtvn

De intussen 57-jarige Rodman speelde veertien seizoenen in de NBA bij Detroit, San Antonio, Chicago, LA Lakers en Dallas. Hij won vijf titels, waarvan drie keer aan de zijde van Michael Jordan bij de Bulls. Twee keer werd hij verkozen tot Defensive Player of the Year en evenveel keer tot All-Star. Al werd hij naar het einde van zijn carrière ook bekend door zijn piercings, tattoos en haarkleuren. Maar een plek in de Hall of Fame werd hem niet onthouden.

Die basketbalgenen heeft Rodman doorgegeven aan zijn zoon, Dennis Rodman Junior (of wat dacht u?). Die speelt op zijn 17de voor het basketbalteam van JSerra High, dat hem afsnoepte van Corona del Mar waar Rodman Jr. vorig seizoen in de schijnwerpers kwam te staan.

Deze week nam Rodman Jr. met zijn team deel aan een toernooi in Detroit, de North Orange County Championships. Hij leidde JSerra High naar de eindzege met dominant basketbal. Met veel rebounds (hoe kan het ook anders), maar ook met punten. Rodman Jr. is namelijk iets aanvallender ingesteld dan zijn vader.

Een overzicht:

34 punten en 23 rebounds

32 punten en 21 rebounds

30 punten en 18 rebounds

18 punten en 27 rebounds

16 punten en 22 rebounds

10 punten en 22 rebounds

In de finale noteerde Rodman Jr. 32 punten én de game winner vanaf de driepuntslijn.

Afgelopen zomer nam Rodman Jr. deel aan een prestigieus kamp voor basketbaltalenten georganiseerd door Under Armour. Ook daar liet de 17-jarige guard mooie dingen zien. Op naar college en dan de NBA?

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen