Club Brugge start met twee 18-jarigen in de Champions League tegen Atlético Madrid

© Photo News

Er staan zowaar twee 18-jarigen in de basis bij Club Brugge voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Cyril Ngonge start opnieuw op links, voorin kiest trainer Ivan Leko verrassend voor Loïs Openda naast Wesley Moraes.

Gert Gysen en Sven Claes

Decarli verdwijnt na zijn owngoal tegen Waasland-Beveren niet geheel onverwacht uit de ploeg, waardoor Amrabat rechts op de flank speelt. In doel blijft Ethan Horvath staan, achterin behoudt het trio Poulain-Mechele-Denswil het vertrouwen.

Op het middenveld vormen Nakamba, Vormer en Vanaken de centrale driehoek. Ngonge is dus de overbuur van Amrabat op links, Openda staat samen met Wesley voorin.

Voor Club Brugge was het al geleden van de thuiswedstrijd in de competitie tegen Zulte Waregem dat het nog eens met twee spitsen gestart was. Toen stond Siebe Schrijvers nog in de basis aan de zijde van Wesley. In de daaropvolgende matchen, op bezoek bij Dortmund en tegen Standard en Waasland-Beveren, was Wesley telkens gestart als eenzame spits.

Opstelling: Horvath, Poulain, Mechele, Denswil, Amrabat, Nakamba, Vormer, Vanaken, Ngonge, Wesley en Openda.

Club Brugge wil het kampioenenbal met opgeheven hoofd verlaten na een - naar Belgische maatstaven - degelijke CL-campagne. De Bruggelingen zijn met vijf punten zeker van overwintering in de Europa League. Atlético (12 ptn) strijdt nog met Borussia Dortmund (10 ptn) voor de groepswinst. Los Colchoneros zijn groepswinnaar als ze tegen Club Brugge winnen of als de Borussen dat niet doen bij AS Monaco, laatste met 1 punt. Begin oktober ging blauw-zwart met 3-1 onderuit in het Estadio Metropolitano.

Volg de wedstrijd hier vanaf 21u LIVE.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen