Cor Pierik kreeg kanker, nu is hij BBB-Kamerlid. ‘Ik zie Gods creatie in de natuur’

Interview
Als voormalig hobbyboer Cor Pierik door zijn keukenraam in Genemuiden kijkt, geniet hij al mediterend van de natuur. Twee jaar geleden hoorde hij zijn eigen doodvonnis, nu komt hij namens BBB op voor de boeren.
Ilse Brandemann Ilse Brandemann
donderdag 28 maart 2024 om 11:15 aangepast 16:11
‘Je zou denken dat ik sta te springen om landbouwminister te worden, maar het lijkt me een hondenbaan’, zegt BBB-Kamerlid Cor Pierik
‘Je zou denken dat ik sta te springen om landbouwminister te worden, maar het lijkt me een hondenbaan’, zegt BBB-Kamerlid Cor Pierik beeld Gregor Servais

‘Pap, we bidden ons nog suf - nu moet je er óók op vertrouwen dat het goed komt.’ En: ‘Pap, wij willen trouwen en willen dat wel eerder doen, wat is een goede datum?’ De dochters van de doodzieke Cor Pierik haalden hem amper twee jaar geleden terug uit een zwarte werkelijkheid. 

Het is 6 mei 2022, wanneer de hobbyboer wordt geconfronteerd met de boodschap dat hij darmkanker heeft en niet lang meer zal leven. 

Vredig sterven en naar de hemel gaan - met die gedachte had Pierik zich verzoend. Het Kamerlid droomt van een hemel waar het gruttokuikentje en de ooievaar vredig naast elkaar leven. Maar torsen met het verdriet van zijn kinderen, dat was zwaar. En hoe moest het verder met zijn boerderij? 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Partijleider Mirjam Bikker vertelde woensdag in Sven op 1 dat het kantoor van de partij met leuzen en stickers was beklad.

Joodse Nederlander bekladde partijbureau van ChristenUnie: 'Gedaan uit woede en onmacht'

Een Joodse Nederlander heeft het partijkantoor van de ChristenUnie in Amersfoort beklad, meldt advocaat Willem Jebbink. Op het pand werden woensdag teksten als ‘steunt genocide’ ontdekt.

Annie Schreijer-Pierik: ‘Ik was blij toen Henri Bontenbal de nieuwe partijleider werd.’

Annie Schreijer bleef met pijn en moeite bij het CDA. 'Uiteindelijk moeten CDA, BBB en NSC weer fuseren'

CDA-Europarlementariër én stemmenkanon Annie Schreijer-Pierik neemt afscheid. Haar voormalig assistent droeg ze aan als BBB-lijsttrekker; zelf bleef ze met pijn en moeite bij het CDA. ‘Ik ben christelijk, geen heilige.’

'Ik kan verklaren waarom boeren uit Twente bozer waren en meer sympathiseerden met geweld dan reformatorische boeren die ik op de Veluwe sprak.

Waarom staan boeren en politici tegenover elkaar? Daar zit een religieuze reden achter, zegt deze onderzoeker

Met de boerenprotesten in het achterhoofd en een fascinatie voor conflicten onderzocht Tanja van Hummel het stikstofconflict. Wat blijkt? Dat heeft alles te maken met een, vaak religieus, wereldbeeld.

NSC-Kamerlid Nicolien Van Vroonhoven: ‘ We moeten het leven niet ingewikkelder maken dan het is.’

Nicolien van Vroonhoven is de rechterhand van Omtzigt. 'Niemand, niemand, niemand komt aan onze principes'

Eén ding nam Nicolien van Vroonhoven zich voor toen ze in december begon aan haar tweede ‘ronde’ als Kamerlid. Het moest allemaal minder braaf. Een gesprek over geloof, transgenders en de rechtsstaat.

‘Je zou denken dat ik sta te springen om landbouwminister te worden, maar het lijkt me een hondenbaan’, zegt BBB-Kamerlid Cor Pierik

Cor Pierik kreeg kanker, nu is hij BBB-Kamerlid. 'Ik zie Gods creatie in de natuur'

Als voormalig hobbyboer Cor Pierik door zijn keukenraam in Genemuiden kijkt, geniet hij al mediterend van de natuur. Twee jaar geleden hoorde hij zijn eigen doodvonnis, nu komt hij namens BBB op voor de boeren.

PVV-leider Geert Wilders in Milaan tijdens de vorige campagne voor het Europees Parlement. Die verkiezingen (2019) liepen uit op een dieptepunt voor zijn partij: 3,5 procent van de stemmen, nul PVV-zetels in Europa.

Gezocht: minstens negen kandidaten voor een EU-vijandige Wilders-fractie in Europa

Nog voordat Geert Wilders op zoek gaat naar kabinetsleden namens de PVV, moet hij met een lijst komen voor het Europees Parlement. Maar waar haalt hij nu minstens negen gekwalificeerde kandidaten vandaan?