Een grasmat op tafel of paasmandjes met konijnenoren: de perfecte spullen voor je paastafel

Geel, de kleur van de lentezon, vogeltjes, gras op tafel, konijnenoren ... ’t Is tijd voor een uitgebreid paasfeest.

Klaar Wauters

Veel gekwek

Druk, druk, druk op de paastafel en dus kan je maar beter hier en daar in de hoogte werken om al dat lekkers een plek te gunnen. Zout of zoet krijg hier het gezelschap van een eend die zich een weg wiebelt tussen de hapjes.

Taartschaal ‘Walking Duck’ (ook in roze en wit), Pols Potten, 80 euro

Squeeze the day

De oven draait dit weekend overuren, Zeeman zorgt voor een fris en fruitig sfeertje in de keuken.

Ovenwant, Zeeman, 1,79 euro

Verstoppertje

Afhankelijk van de vangst is de zoektocht naar eitjes voor de ene het hoogtepunt van het weekend, voor de ander een kleine teleurstelling. De prijs voor het schattigste paasmandje heb je alvast binnen.

Paasmandje, Casa, 4,95 euro per stuk

Tafeltopper

Het Deense Flying Tiger is een krak in het opleuken van feesten met originele, vaak grappige accessoires, zoals deze tafelloper. Wat Jacotte ook voorspelt, dit weekend ontbijt, brunch of lunch je tussen het gras.

Tafelloper, Flying Tiger, 6 euro

Bijzonder

Dille & Kamille slaagt er elk seizoen in natuurlijke gezelligheid met elegantie te combineren. Deze keer strooit de winkelketen met bloemen en bijen, en zo heb je meteen een (pittig) gespreksonderwerp aan tafel.

Set kaarsen, Dille & Kamille, 8,95 euro

Eentje met karakter

Dat eerste lenteboeket verdient een blikvanger. Deze met de hand gekleurde vaas komt uit een reeks waarbij de Parijse broers Bouroullec spelen met bizarre composities van schijven en staven in klei. Geen strak, klassiek vaasje dus, maar een grillig, onconventioneel object.

Vaas, Ronan en Erwan Bouroullec voor Vitra, 319 euro

De items in dit artikel worden op basis van de actuele trends geselecteerd door de lifestyleredactie. De aanklikbare links naar externe partners worden geplaatst als extra infoservice, maar vallen buiten verantwoordelijkheid van de redactie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer