Take-Two koopt maker schietspel Borderlands

Nieuws
Gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van onder meer Grand Theft Auto, neemt spelletjesontwikkelaar Gearbox Entertainment over. Gearbox is vooral bekend van het populaire schietspel Borderlands.
anp
donderdag 28 maart 2024 om 11:00
Afbeelding
beeld anp

Gearbox wordt gekocht van de Zweedse eigenaar Embracer Group voor 460 miljoen dollar. Gearbox zal door Take-Two als gamestudio worden ondergebracht bij het dochteronderdeel 2K en worden geleid door de oprichter en topman Randy Pitchford.

De overname moet medio volgend jaar worden afgerond. Met de opbrengst van de verkoop wil Embracer zijn schuld verlagen. Het Zweedse gamingbedrijf is ook eigenaar van onder meer de bekende gameserie Tomb Raider.

Deze week waren er nog berichten dat er uitstel zou komen van Grand Theft Auto VI die wordt ontwikkeld door dochteronderdeel Rockstar Games van Take-Two. Volgens een gamingsite zal de nieuwe versie van GTA waarschijnlijk pas in 2026 uitkomen in plaats van 2025. De vorige versie GTA V verscheen in 2013, waarmee fans al ruim tien jaar wachten op een vervolg. Er werden van de voorganger meer dan 190 miljoen exemplaren verkocht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Berg metalen in brand bij sloperij in Haarlem

In Haarlem woedt een brand bij een auto- en scheepssloperij aan de Hendrik Figeeweg, in de wijk Waarderpolder. Volgens de veiligheidsregio Kennemerland staat er een berg schroot in brand.

Afbeelding

Stroom feestvierders in trein langzamer op gang door slecht weer

Door het slechte weer heeft het zaterdag wat langer geduurd voordat de stroom feestvierders in de treinen op gang kwam. Maar rond 14.00 uur is het druk geworden op de stations in de steden waar koningsdagevenementen plaatsvinden, meldt de NS, die ook laat weten dat de drukte be..

Afbeelding

Koning sluit Koningsdag in Emmen af: het kon minder

Koning Willem-Alexander is dankbaar dat hij Koningsdag dit jaar in Emmen heeft mogen vieren. 'Emmen is een hele sterke stad waar je graag wilt wonen, waar alles gebeurt', sprak de koning in zijn dankwoord aan het publiek.

Afbeelding

Te weinig doses blauwtongvaccin tot eind mei, meldt LTO

De doses vaccin tegen het blauwtongvirus voor schapen en runderen die in mei komen, zijn niet genoeg voor alle dieren, meldt LTO zaterdag. Begin mei komen de eerste miljoen doses in Nederland en twee weken later nog een miljoen, maakte demissionair landbouwminister Piet Adema v..

Afbeelding

Snelweg A10 weer open na XR-demonstratie

De snelweg A10 is zaterdag rond 14.00 uur weer opengegaan nadat actievoerders van Extinction Rebellion (XR) de weg hadden geblokkeerd. Een groep van ruim honderd demonstranten liep kort na 12.00 uur de A10 op ter hoogte van het voormalige ING-kantoor in Amsterdam.

Afbeelding

Zelensky vraagt na nachtelijke aanvallen opnieuw om meer wapens

Oekraïne had alle raketten die in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn afgevuurd kunnen onderscheppen als het over meer wapens had beschikt. Dat schrijft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op X. Hij herhaalde zijn vraag om meer luchtverdediging op korte termijn.