Media: Israël zou vrijlaten van minder gegijzelden accepteren

Nieuws
Volgens mediaberichten is Israël bereid af te zien van de oorspronkelijke eis van het vrijlaten van veertig gegijzelden door Hamas in ruil voor een tijdelijk staakt-het-vuren. Israëlische media hebben donderdag gemeld dat Israël bereid zou zijn de vrijlating van twintig gijzelaars te accepteren, zolang het vrouwen, mannen boven de vijftig en ernstig zieken zijn.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 07:19
Afbeelding
beeld anp

Het oorlogskabinet heeft het Israëlische team van onderhandelaars opgedragen dit te bespreken met een Egyptische delegatie die vrijdag in Tel Aviv arriveert, aldus de Israëlische mediaberichten.

The Times of Israel meldt dat Israël hiertoe bereid zou zijn nadat Hamas een eerder voorstel had afgeslagen dat uitging van het vrijlaten van veertig gegijzelden. Hamas beweerde dat het niet zoveel gegijzelden in die categorieën had die nog steeds in leven zijn.

Een hooggeplaatste Israëlische functionaris heeft ontkend dat het om twintig gegijzelden zou gaan. Het zou volgens de functionaris om 33 gegijzelden gaan, het aantal vrouwelijke, seniore en zieke mensen dat nog steeds in Gaza wordt vastgehouden. Volgens Hamas ligt dat getal dichter bij de twintig, aldus The Times of Israel.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Deal over bestand Gaza voorziet volledige terugtrekking Israël

Het door Hamas geaccepteerde voorstel voor een bestand in de Gazastrook voorziet een volledige terugtrekking van de Israëlische strijdkrachten in de tweede fase, meldt de Arabische nieuwszender Al Jazeera.

Afbeelding

Delegatie Hamas naar Caïro om volgende stap te bespreken

Een delegatie van Hamas zal naar de Egyptische hoofdstad Caïro reizen om daar de volgende stap te bespreken, zegt een vertegenwoordiger van Hamas tegen persbureau Reuters.

Afbeelding

Paar honderd mensen bij tentenprotest bij campus UvA

Bij het pro-Palestijnse protest bij de campus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn maandagavond een paar honderd mensen aanwezig. Ook tientallen medewerkers van de UvA hebben zich bij de demonstratie gevoegd.

Afbeelding

Nieuwssite: ontslagronde Tesla bij software- en engineeringteams

Tesla heeft maandag een nieuwe ontslagronde doorgevoerd. Deze keer zijn medewerkers van de software-, service- en engineeringafdelingen getroffen, meldt de Amerikaanse nieuwssite Electrek die doorgaans goed ingevoerd is over de producent van elektrische auto's.

Afbeelding

VN over massagraven Gaza: wellicht mensen levend begraven

Deskundigen van de Verenigde Naties zeggen geschokt te zijn over de details van de massagraven die onlangs zijn opgegraven in de Gazastrook. Er zijn meer dan 390 lichamen ontdekt bij twee ziekenhuizen, ook van vrouwen en kinderen.

Afbeelding

Moskou wil met nucleaire dreiging 'westerse heethoofden afkoelen'

Met de aankondiging dat het zal oefenen met tactische nucleaire wapens, wil Moskou 'heethoofden in de westerse hoofdsteden afkoelen', stelt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.