© sd, dd

Interim-trio Olivieri-Ribeiro-Vanhemel moet KRC Genk naar Europees ticket leiden

Genk -

De wegen van KRC Genk en coach Wouter Vrancken scheiden met onmiddellijke ingang. Domenico Olivieri, Michel Ribeiro en Eddy Vanhemel, moeten in het slot van de competitie de club naar een Europees ticket proberen te leiden.

KRC Genk communiceerde het donderdagavond ook officieel: omdat coach Wouter Vrancken aangeeft dat hij zijn langetermijnverbintenis niet wil honoreren en een nieuwe uitdaging wil aangaan, wordt de samenwerking met onmiddellijke ingang beëindigd.

Wouter Vrancken was donderdagochtend al in Genk alleen nog om afscheid te nemen van de spelersgroep en een deel van zijn staf. Het ziet ernaar uit dat hij zijn assistenten Kevin Van Dessel en Glenn Vanryckeghem volgend seizoen meeneemt naar AA Gent. Zij kwamen al met hem mee van bij KV Mechelen. Net zoals video-analist Jan Boden, met wie de samenwerking ook werd stopgezet. Met Jan Wuytens wordt nog gesproken.

Een archiefbeeld van Domenico Olivieri en Michel Ribeiro, toen ze vier jaar geleden even overnamen na het vertrek van Jess Thorup.© JEFFREY GAENS

Assistent Domenico Olivieri wordt voor de vierde keer interimcoach bij KRC Genk, hij wordt bijgestaan door Michel Ribeiro. Zij zullen dit seizoen volmaken en worden daarbij ondersteund door Eddy Vanhemel, die vorige maand - na een uitstap naar Lommel SK en OH Leuven - naar Genk terugkeerde. Als hoofd voetbal- en coachontwikkeling, een functie waarin hij op de academie moet waken over de voetbalprincipes van de club.

Opvallend: Vanhemel, die in het bezit is van het vereiste Pro License-diploma, nam dit seizoen al even over als interimcoach bij OH Leuven. Hij zat er als tijdelijke opvolger van Marc Brys op de bank tegen STVV, Anderlecht en Westerlo.

Zoektocht nieuwe coach

Head of Football Dimitri de Condé van KRC Genk kan dus op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Voor een lijstje van potentiële opvolgers van Wouter Vrancken is het nog te vroeg, laat staan dat er al eerste contacten gelegd werden. De Condé heeft ongeveer een maand de tijd om een coach te vinden voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (mg)

Eddy Vanhemel.© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer