VIDEO. Eentje met een Belgisch randje: Onuachu schiet Trabzonspor op heerlijk aangeven van Meunier naar Turkse bekerfinale

© Anadolu via Getty Images

Trabzonspor heeft woensdagavond de kwalificatie voor de finale van de Turkse beker op overtuigende wijze over de streep getrokken op het veld van Karagumruk. De terugwedstrijd eindigde op 0-4. Dat resultaat volstond ruimschoots om door te stoten na de 3-2-overwinning in de heenmatch op eigen bodem van twee weken geleden.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Rode Duivel Thomas Meunier verscheen aan de aftrap bij de bezoekers en gaf de assist voor de openingsgoal van Paul Onuachu (54.), die een verleden heeft bij Racing Genk. Nadien was de veer gebroken bij de gastheer, die nog tegentreffers van Taxiarchis Fountas (69.) en Umut Bozok (73. en 77.) moest incasseren. Meunier maakte de 90 minuten uiteindelijk vol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de eindstrijd op donderdag 23 mei wacht Besiktas, dat zich dinsdag al verzekerde van een ticket voor de finale ten koste van Ankaragücü. Trabzonspor sprokkelde in het verleden al negen eindzeges in de Turkse beker. De laatste triomf dateert van 2020, toen Alanyaspor in de eindstrijd voor de bijl ging. Bij Besiktas staat de teller op tien stuks.

© Anadolu via Getty Images

© Anadolu via Getty Images

© Anadolu via Getty Images

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen