Kaagbaan op Schiphol weer open na wekenlang onderhoud

Nieuws
De Kaagbaan op Schiphol, een van de meest gebruikte start- en landingsbanen van de luchthaven, gaat donderdag om 19.00 uur weer open voor vliegverkeer. De baan was sinds 19 februari dag en nacht afgesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden. Het was al de verwachting dat de Kaagbaan donderdagavond weer in gebruik zou worden genomen. Volgens Schiphol had de hoeveelheid regen van de afgelopen periode weliswaar ‘impact’ op de planning, maar is die planning uiteindelijk wel gehaald.
anp
donderdag 25 april 2024 om 17:49
Afbeelding
beeld anp

Tijdens de werkzaamheden is onder meer het asfalt van de Kaagbaan vernieuwd. Er is meer dan 86.000 vierkante meter aan nieuwe asfaltverharding aangebracht, aldus Schiphol. Ook is de verlichting vervangen, is 160 kilometer aan elektriciteitskabels aangelegd en is gewerkt aan 1500 meter aan leidingen om regenwater af te voeren.

De komende weken is de Kaagbaan nog wel meerdere nachten dicht om het nieuwe asfalt te vegen en te zuigen. Dat is nodig om de start-en-landingsbaan veilig te kunnen gebruiken. De bovenste laag asfalt bestaat nu namelijk uit korrels die kunnen loslaten als vliegtuigen eroverheen rijden, wat volgens Schiphol normaal is bij dit type asfalt. De komende tijd moeten die korrels nog regelmatig worden verwijderd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mark Rutte en Wende ontsteken Bevrijdingsvuur in Roermond

Op het feestterrein aan de Maas in Roermond hebben demissionair premier Mark Rutte en Ambassadeur van de Vrijheid Wende zondagmiddag het bevrijdingsvuur ontstoken. Daarmee is de landelijke aftrap van het Bevrijdingsfeest een feit.

Afbeelding

Claude en FLEMMING benadrukken belang van bevrijdingsfestivals

Als Ambassadeurs van de Vrijheid vliegen Claude en FLEMMING zondag door het hele land om op diverse bevrijdingsfestivals op te treden. De artiesten vinden het een voorrecht om dit te doen en zijn blij dat de festivals er ondanks financiële zorgen überhaupt zijn, zeggen ze in ee..

Afbeelding

Verdachte aanval Duitse Europarlementariër meldt zich bij politie

Een Duitse tiener heeft zichzelf aangegeven na de mishandeling van een Europarlementariër. De politie meldt dat de verdachte een 17-jarige jongen is. Zijn verklaring wordt onderzocht.

Afbeelding

Israëlische regering sluit plaatselijke tak Al Jazeera

De Israëlische regering heeft zondag unaniem besloten om de activiteiten van nieuwszender Al Jazeera in Israël te verbieden. Dat staat in een verklaring van de regering. Het is nog onduidelijk wanneer de maatregel van kracht wordt.

Afbeelding

FT: inlichtingendiensten waarschuwen voor Russische sabotage

Europese inlichtingendiensten hebben hun regeringen gewaarschuwd dat Rusland gewelddadige sabotageacties aan het voorbereiden is. Dit bericht zakenkrant The Financial Times, dat inzage kreeg in analyses uit drie Europese landen.

Afbeelding

Recordomzet voor iPhone-maker Foxconn in april

iPhone-producent Foxconn heeft zijn inkomsten vorige maand aanzienlijk zien stijgen, tot het hoogste niveau ooit voor de maand april. De omzet klom met 19 procent tot omgerekend 14,8 miljard euro, maakte het Taiwanese bedrijf zondag bekend.