© BELGA

ION Hockey League: Braxgata geeft ticket play-offs nog uit handen, WatDucks en Gantoise profiteren

WatDucks en Gantoise spelen met Léopold en Dragons de play-offs in de hoogste afdeling van het mannenhockey. Beide teams wipten zondag op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog over Braxgata, dat bij rode lantaarn White Star niet verder kwam dan een 2-2-gelijkspel.

Bron: BELGA

De misstap kwam Braxgata duur te staan. Waterloo ging met 2-5 winnen bij Victory en Gantoise met 3-6 in Ukkel. Ze eindigden zo net als Braxgata met 38 punten, maar wonnen een match meer. Léopold, met 49 punten autoritair leider, leed een zeldzame nederlaag: 3-1 op het veld van Racing. Nummer twee Dragons (39 ptn) kon ook niet met winst afsluiten. Het verloor met 3-2 bij Herakles. Oree hield met 2-0 de punten thuis tegen Daring.

In de halve finales neemt titelverdediger Gantoise het volgend weekend op tegen Léopold en geeft WatDucks Dragons partij. De heenwedstrijden worden zaterdag gespeeld, de terugwedstrijden een dag later. Victory en White Star degraderen, Daring speelt een barrage om het behoud.

In het vrouwenhockey strijden Gantoise, Dragons, Braxgata en WatDucks om de titel. Gantoise beëindigde de reguliere competitie met 57 punten op de eerste plaats, voor Dragons (43), Braxgata (40) en WatDucks (38).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer