Bloemencorso trekt veel bekijks in Bollenstreek

Nieuws
Naar verwachting een miljoen mensen komen zaterdag af op het jaarlijkse Bloemencorso in de Bollenstreek. Vijftien praalwagens trekken van Noordwijk naar Haarlem. Onderweg worden onder meer de kernen van Voorhout, Sassenheim, Lisse en Hillegom aangedaan. ‘Langs de hele route staat het vol, vooral in de dorpskernen is het een groot feest’, verwacht een woordvoerder.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 03:47
Afbeelding
beeld anp

De wagens vertegenwoordigen de dorpen waar het corso doorheen trekt en er is een wagen van de provincie Noord-Holland. Eén praalwagen is van alle mensen die daarvan een stukje hebben ‘geadopteerd’ door middel van een donatie.

De makers van de praalwagens hadden dit jaar een probleem, omdat de hyacinten in de Bollenstreek al waren uitgebloeid. Daarom moesten ze hyacinten uit noordelijker gebieden gebruiken. ‘Daar is het ietsje kouder en bloeien ze later. Met veel kunst-en-vliegwerk is het toch gelukt’, zegt de woordvoerder.

Het is de 77e keer dat het corso wordt gehouden. Zelfs tijdens de coronacrisis was de organisatie actief. ‘Toen hebben we bloemen bij de mensen gebracht zodat ze zelf een corsohart konden prikken.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

China begonnen aan ambitieuze missie naar achterkant maan

China wil het eerste land worden dat rotsen en bodem ophaalt van de achterkant van de maan. Het vaartuig dat dit moet uitvoeren, de Chang'e-6, is vrijdag gelanceerd vanaf het zuidelijke eiland Hainan. Hij moet in juni landen in de krater Apollo, bij de zuidpool van de maan.

Afbeelding

Klimaatplan van Britse regering opnieuw onwettig verklaard

Een Londense rechtbank heeft opnieuw een klimaatplan van de Britse regering onwettig verklaard. Drie klimaatactiegroepen spanden een rechtszaak aan omdat ze vinden dat niet genoeg wordt gedaan om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

Afbeelding

Vervoerders kunnen nog zonder controle Verenigd Koninkrijk in

Het overgrote deel van de vrachtwagens met bloemen, planten, vlees, vis en zuivel kan ook deze week gewoon nog zonder problemen naar het Verenigd Koninkrijk.

Afbeelding

Uber-rivaal Bolt haalt geld op voor voorbereiding beursgang

Uber-rivaal Bolt heeft 220 miljoen euro krediet veiliggesteld. Het geld moet het Estse mobiliteitsbedrijf helpen zich voor te bereiden op een beursgang.

Afbeelding

WHO heeft noodplan in geval inval Rafah, maar 'slechts pleister'

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een noodplan opgesteld voor het geval dat Israël de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook binnenvalt, meldt Rik Peeperkorn, WHO-vertegenwoordiger voor de bezette Palestijnse gebieden.

Afbeelding

Busvervoerder Hermes zet studenten in als chauffeur om tekort

Ov-bedrijf Hermes leidt studenten op tot buschauffeur om de personeelstekorten aan te pakken. Een wervingsactie in de regio Eindhoven heeft zestig student-chauffeurs opgeleverd, maakt het bedrijf vrijdag bekend.