Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Tweede explosie binnen een jaar bij woning in Nieuw-West: gevel beschadigd

Bij een portiekwoning op het John Lockehof in Amsterdam-Nieuw-West heeft zich dinsdagnacht een explosie voorgedaan. Door de ontploffing raakte de gevel ernstig beschadigd. Ook vatte een aantal voertuigen in de buurt vlam.

De gevel van de portiekwoning op het John Lockehof liep forse schade op.Beeld Michel van Bergen/ANP

Dinsdagnacht rond twee uur werd de politie gealarmeerd. Er was een luide knal gehoord ter hoogte van een woning op het John Lockehof in Nieuw-West. “Op diverse plekken in de straat is toen brand uitgebroken,” meldt een politiewoordvoerder woensdagochtend. “Die brandjes zijn geblust door de brandweer.”

De politie trof in de straat een volledig uitgebrande motorscooter en een kinderfiets aan en de achterzijde van een personenauto stond in brand. Nadat de branden onder controle waren, is de politie een onderzoek begonnen.

De gevel van de drie verdiepingen tellende portiekflat heeft flinke roetschade opgelopen. Ook raakten de brievenbussen rond de voordeur beschadigd. Hoewel er veel mensen thuis waren ten tijde van de ontploffing, raakte niemand gewond. Van de mogelijke dader(s) ontbreekt nog elk spoor.

Tweede explosie

Vorig jaar in maart vond bij dezelfde woning ook een explosie plaats. Toen was de schade groter. De voordeur lag eruit, het trappenhuis lag vol met glasscherven en de brievenbussen waren in hun geheel weggeblazen.