Moederbedrijf Douglas debuteert op Damrak na uitstel

Nieuws
Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners maakt vrijdag haar langverwachte debuut op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling en de voormalige theedivisie van Unilever. Ook investeert de investeringsmaatschappij in Franse en Spaanse voetbalcompetities en in het beroemde rugbytoernooi Six Nations.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 03:30
Afbeelding
beeld anp

Het is een van de grootste beursgangen in tijden op Beursplein 5. CVC stelde plannen voor een beursgang naar verluidt meermaals uit in verband met onrust op de beurzen. In mei 2022 was dat om de oorlog in Oekraïne en in november vorig jaar door de aanval van Hamas op Israël. Nu komt het er dan toch van.

Naar verwachting gaat de beursgang CVC in totaal ongeveer 2,3 miljard euro opleveren. De bedoeling is dat de gang naar de aandelenmarkt helpt bij verdere groei van de in 1981 opgerichte beleggingsfirma. Ook moet de beursnotering zorgen voor toegang tot de kapitaalmarkten en grotere bekendheid van het bedrijf.

Meerderheidsbelang in Douglas

Hoewel de onderneming ook nieuwe aandelen gaat aanbieden, komt het merendeel van bestaande aandeelhouders. Bij de bestaande aandeelhouders die stukken verkopen, zijn geen werknemers van CVC zelf.

Onlangs bracht de investeerder Douglas nog naar de beurs in Frankfurt. CVC heeft nog steeds een meerderheidsbelang in de Duitse parfumerieketen. De investeringsfirma heeft in totaal circa 186 miljard euro aan beleggingen in beheer.

Kantoren wereldwijd

CVC telt ruim 1150 werknemers. De onderneming heeft een hoofdkantoor in Luxemburg en daarnaast kantoren in Londen, Frankfurt, Parijs, Brussel, Milaan, Hongkong, Tokio, New York en São Paulo.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

HRW: Israël moet niet censureren maar stoppen met zijn wreedheden

De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft zeer kritisch gereageerd op het besluit van Israël om de activiteiten van het netwerk Al Jazeera in zijn land te verbieden.

Afbeelding

Hamas-delegatie dinsdag terug in Caïro voor onderhandelingen

De Hamas-delegatie die sinds zaterdag in Caïro was voor onderhandelingen over een wapenstilstand in Gaza is zondag vertrokken, maar keert dinsdag terug voor verdere gesprekken. Dat melden Egyptische staatsmedia.

Afbeelding

Axios: Biden hield munitielevering aan Israël tegen

De Amerikaanse regering heeft afgelopen week een levering van munitie aan Israël stopgezet, bericht nieuwssite Axios op basis van Israëlische functionarissen. Het is voor het eerst sinds 7 oktober dat de Verenigde Staten zulke militaire leveringen pauzeren.

Afbeelding

Formatie gaat kritieke fase in, partijen moeten knopen doorhakken

Maandagochtend om 10.00 uur gaat de kabinetsformatie verder. Dan komen de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB na bijna twee weken weer bij informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf langs. Deze week zal "cruciaal" zijn, gaven de informateurs eerder aan.

Afbeelding

Pogacar pakt op tweede dag de leiding in Giro d'Italia

Tadej Pogacar heeft de tweede etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De rit eindigde met een klim naar Santuario di Oropa. De Sloveen van UAE Team Emirates, topfavoriet voor de eindzege, nam meteen ook de leiderstrui over van Jhonatan Narváez.

Afbeelding

Hamas: delegatie verlaat Caïro na einde gesprekken over bestand

De onderhandelaars van de Palestijnse beweging Hamas vertrekken deze zondag nog uit Caïro, nu de gesprekken over een wapenstilstand in de Egyptische hoofdstad zijn geëindigd. Dat zei een Hamas-functionaris tegen persbureau AFP.