Drie aanhoudingen bij pro-Palestijns protest in Amsterdam

Nieuws
De politie heeft donderdagavond bij de pro-Palestijnse demonstratie in Amsterdam drie mensen opgepakt. Zij zijn aangehouden om belediging en opruiing, zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie.
anp
donderdag 9 mei 2024 om 22:35
Afbeelding
beeld anp

Op de Spuistraat, waar de demonstratie donderdagavond met een sit-in eindigde, is de rust inmiddels wedergekeerd. Eerder voerde de Mobiele Eenheid van de politie meerdere korte charges uit, onder meer toen betogers een bus van de ME probeerden tegen te houden.

De demonstratie begon donderdag op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daar scandeerden duizenden mensen leuzen als ‘Free Palestine’ en ‘Shame on UvA’.

Woensdag werden bij een demonstratie op het Binnengasthuisterrein van de universiteit 36 mensen opgepakt. Van hen zitten er acht donderdagavond nog vast.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Prijzen van goud en koper naar recordniveaus

De prijzen van goud en koper zijn maandag gestegen naar nieuwe recordniveaus. Bij goud speelde de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi een rol, want op de markt zijn er zorgen over meer instabiliteit in het Midden-Oosten door zijn overlijden bij een helikopterongeluk.

Afbeelding

Order uit Saudi-Arabië voor 105 Airbus-vliegtuigen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een grote order ontvangen van de Saudische nationale luchtvaartmaatschappij Saudia. In totaal gaat het om 105 toestellen. Saudi-Arabië spreekt van de grootste vliegtuigorder in de geschiedenis van het land.

Afbeelding

Kamerleden snappen niets van condoleances EU-kopstuk aan Iran

De condoleances die voorzitter Charles Michel van de Europese Raad namens de EU heeft aangeboden aan Iran na de dood van president Ebrahim Raisi, zijn verkeerd gevallen bij een groot deel van de Tweede Kamer.

Afbeelding

Alphabet bij winnaars Wall Street, Dow weer onder 40.000 punten

Google-moederbedrijf Alphabet hoorde maandag bij de winnaars op Wall Street. Het Amerikaanse techconcern heeft aangekondigd 1 miljard euro te investeren in de uitbreiding van zijn belangrijkste datacentrum in Finland.

Afbeelding

Herdenkingsdiensten voor Iraanse president Raisi op dinsdag

In Iran worden dinsdag herdenkingsdiensten gehouden voor president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, melden Iraanse nieuwsagentschappen. Zij kwamen om het leven door een helikoptercrash.

Afbeelding

Assange mag beroep aantekenen tegen uitlevering aan VS

WikiLeaks-oprichter Julian Assange mag beroep aantekenen tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten, oordeelt een rechtbank in Londen. Het beroep draait om de vraag of Amerikaanse rechtbanken zijn recht op vrije meningsuiting als Australische burger zullen beschermen.