Aandelen gameplatform Roblox hard onderuit in New York

Nieuws
Aandelen van gamebedrijf Roblox zijn hard gedaald op de beurs in New York. Het bedrijf achter het virtuele platform waar gamers hun eigen wereld kunnen opbouwen, voerde de omzet in het afgelopen kwartaal op en drong zijn verlies terug. Maar beleggers schrokken van de prognoses die Roblox afgaf voor het hele boekjaar en zetten het aandeel ruim 22 procent lager.
anp
donderdag 9 mei 2024 om 22:22
Afbeelding
beeld anp

Roblox is erg populair bij kinderen, die met een gratis account hun eigen werelden kunnen opbouwen voor rollenspellen. Het bedrijf verdient aan aankopen binnen het spel zelf, premiumabonnementen en advertenties. Voor heel 2024 verwacht Roblox 870 tot 900 miljoen dollar aan omzet en bestellingen, minder dan kenners op Wall Street hadden verwacht.

Over het algeheel overheerste optimisme op de aandelenbeurzen in New York. De Dow-Jonesindex steeg 0,9 procent tot 39.387,76 punten. De S&P 500 steeg 0,5 procent tot 5214,08 punten en Nasdaq won 0,3 procent tot 16.346,27 punten.

Uitkeringsaanvragen

Beleggers reageerden op de wekelijkse cijfers over uitkeringsaanvragen. Meer Amerikanen vroegen een uitkering aan dan een week eerder, wat mogelijk wijst op een afkoelende economie die renteverlagingen door de Federal Reserve dichterbij brengt.

Overnamegeruchten trokken ook de aandacht. Telecombedrijven T-Mobile US (plus 1,1 procent) en Verizon (0,8 procent hoger) zijn volgens zakenkrant The Wall Street Journal in gesprek om de regionale provider US Cellular op te kopen. Aandelen van US Cellular stegen bijna 28 procent na het nieuws.

Airbnb

Airbnb zakte net geen 7 procent. Ondanks beter dan verwachte winstcijfers waren beleggers teleurgesteld, omdat de omzetverwachting voor het lopende kwartaal tegenviel. Chipbedrijf Arm verloor 2,3 procent aan waarde door tegenvallende vooruitzichten. Door optimisme over nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie is het aandeel van Arm, dat de ontwerpen levert voor belangrijke halfgeleiders, dit jaar zo'n 40 procent gestegen.

Warner Bros. Discovery steeg zo'n 3 procent. Het entertainmentconcern behaalde minder omzet in het eerste kwartaal dan verwacht. Ook het verlies viel hoger uit. Het aantal abonnees van zijn streamingdiensten Max en Discovery+ groeide wel sterker dan verwacht tot 99,6 miljoen.

De euro steeg licht ten opzichte van de dollar en was 1,0783 dollar waard. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,8 procent tot 79,60 dollar. Een vat Brentolie werd 0,7 procent duurder op 84,20 dollar.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Besi koploper in AEX op kalme handelsdag, Ryanair lager

De Amsterdamse AEX-index is maandag na een kalme handelsdag in verband met Pinksteren met een kleine plus gesloten. Chiptoeleverancier Besi was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak. In Dublin kwam luchtvaartmaatschappij Ryanair met cijfers.

Afbeelding

VK: aanvraag voor arrestatiebevel Netanyahu 'helpt niet'

Het besluit van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om een arrestatiebevel aan te vragen voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu 'helpt niet', zei een woordvoerder van de Britse premier Rishi Sunak.

Afbeelding

Opnieuw stopt hongerstaker in Maastricht, vier gaan door

Opnieuw is een van de oorspronkelijk zes hongerstakers in Maastricht met zijn actie gestopt. De hongerstakers lieten maandagnamiddag weten dat een van hen te ziek is om door te gaan met de actie.

Afbeelding

Rapport: bloedschandaal in VK met 3000 doden was te voorkomen

Een schandaal omtrent besmet bloed in de jaren zeventig en tachtig in het Verenigd Koninkrijk was de schuld van artsen en een reeks regeringen. Mede door hun fouten en nalatigheden liepen duizenden mensen hepatitis of HIV op, wat leidde tot zo'n 3000 doden.

Afbeelding

Iran gaat oorzaak dodelijke helikoptercrash Raisi onderzoeken

De Iraanse militaire stafchef Mohammed Bagheri heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak te onderzoeken van de helikoptercrash waarbij president Ebrahim Raisi omkwam. Een 'hooggeplaatste commissie' moet het onderzoek uitvoeren, schrijft persbureau ISNA.

Afbeelding

Nederland levert Oekraïne pantserwagens met wapensysteem

Nederland gaat het Oekraïense leger op korte termijn voorzien van meer pantservoertuigen. De zogeheten YPR-voertuigen beschikken over bewapening die de bemanning van binnenuit kan besturen. "Zo kunnen de voertuigen ook vuursteun leveren op het slagveld", legt Defensie uit.