President Israël hekelt ‘antisemitisme’ op universiteiten VS

Nieuws
De Israëlische president Isaac Herzog heeft ontstemd gereageerd op de pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten. ‘We moeten vol afschuw toezien hoe de gruweldaden van 7 oktober tegen Israël worden gevierd en goedgepraat’, stelde het staatshoofd in een verklaring.
anp
donderdag 2 mei 2024 om 14:23
Afbeelding
beeld anp

Op Amerikaanse universiteiten ontstond de afgelopen tijd onrust door aanhoudende protesten tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Herzog zei dat prominente academische instellingen worden ‘besmet met haat en antisemitisme’. Hij sprak zijn steun uit voor Joodse studenten op de universiteiten.

De acties op universiteiten leiden ook in de Verenigde Staten tot veel discussie. Organisatoren zeggen dat de acties vreedzaam zijn, maar volgens critici zijn er ook antisemitische en intimiderende slogans te horen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Pro-Palestijns protest op terrein Academiegebouw Leiden

Pro-Palestijnse demonstranten voeren vrijdagochtend actie bij het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Ze hebben zich verzameld op het universiteitsterrein aan het Rapenburg in het centrum van de stad.

Afbeelding

NSC-jongeren pleiten tegen Plasterk: 'rug recht houden'

De jongerenorganisatie van Nieuw Sociaal Contract (NSC) pleit op X tegen Ronald Plasterk als premierskandidaat. "Heel leuk deze excuses, maar de vorige informateur Gom van Strien moest aftreden vanwege een fraudeonderzoek", schrijft Jong Sociaal Contract op X.

Afbeelding

Hoofdverdachte rellende Eritreeërs langer vast

De hoofdverdachte van de rellen rond een bijeenkomst van de Eritrese gemeenschap in Den Haag op 17 februari, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten.

Afbeelding

ACM heeft meer onderzoek nodig naar overname RTL door DPG

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft meer onderzoek nodig naar de gevolgen van de voorgenomen overname van RTL Nederland door DPG Media. Door de overname zou een machtig mediabedrijf ontstaan met een groot aanbod op onder meer televisie, radio en via dagbladen.

Afbeelding

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

Afbeelding

Leger des Heils: kabinetsplan voor kwetsbaarste burgers onduidelijk

Het is volstrekt onduidelijk wat dit kabinet gaat doen voor de kwetsbaarste burgers in ons land, stelt het Leger des Heils in een reactie op het eerder deze week gepresenteerde hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB.